Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PEVAČICA ODGOVORILA NA PROZIVKE

Bekuta: Vlast me ne podržava!

Autor: Dragana Tripić | 02.02.2013 - 22:42:00h | Komentara: 8

U protekloj godini Ana Bekuta bila je jedna od najeksponiranijih javnih ličnosti, ponajviše zbog veze sa ministrom Milutinom Mrkonjićem, ali i zbog brojnih nastupa, gde su posebno značajni oni sa humanitarnim karakterom.

Ana Bekuta

Ana Bekuta | Foto: D. Danilović

Poslednja u nizu akcija bila je ona koju je folk zvezda organizovala sa koleginicom Lepom Brenom, u kojoj su pred praznike podelile paketiće deci bez roditelja. U razgovoru za “Alo!” Bekuta kaže da se humanitarnim radom bavi godinama, ali da to nikada nije želela da potencira u javnosti.


- Humanitarni rad smatram svojom obavezom kao umetnika i čoveka i to ću i dalje raditi. Ideja za poslednju humanitarnu akciju je potekla od mene, a Brena je oberučke prihvatila. Tom prilikom smo rešile da obradujemo i ugostimo decu bez roditeljskog staranja iz domova širom Srbije. Nekako nam se činilo da ti mališani ostaju bez pažnje za vreme praznika. Oni nemaju nikoga. Rekli su nam da su se toliko radovali vožnji autobusom, a o koncertu, paketićima, toplim rečima da ne govorim. Bilo je dirljivo... Ukupno je bilo 1.200 dece, 500 iz domova i 700 dece naših prijatelja i kolega.

Nakon ove akcije kakvi su vam dalji planovi?
- Brena i ja smo se dogovorile da ovakve akcije radimo dok god budemo mogle. Kada prikupimo dovoljno sredstava od naših nastupa, idemo ponovo čistog srca u sledeću priču. Da li će to biti deca ili penzioneri, videće

Priča se da su vam u ovoj akciji pomogli vaši bogati prijatelji.
- Najveći deo sredstava smo obezbedile same. Značajnu podršku su nam dali naši prijatelji.

Brena i ja smo najveći deo sredstava za nezbrinutu decu obezbedile same

Brena i ja smo najveći deo sredstava za nezbrinutu decu obezbedile same | Foto: Z. Ilić

Da li je među njima i ministar Mrkonjić?
- Milutin me podržava najpre u mom poslu. On je poznat kao human čovek i naravno da sve što ima prizvuk humanosti podržava.


Priča se da ima još osoba koje vi pomažete?
- Rekoh da oduvek pomažem onima kojima je to potrebno. Deo prihoda od poslednjeg koncerta u Centru “Sava” je otišao kao pomoć jednom dečaku koji se leči matičnim ćelijama od cerebralne paralize, a drugi deo mladiću koji se leči u Rusiji. Pratim kako lečenje napreduje preko njihovih roditelja i drago mi je da ide dobro. Podsetiću vas i na turneju od šest koncerata posle Centra “Sava”, i to je bio humanitarni rad. Želela sam da moj rodni kraj obradujem svojim nastupima. Ti ljudi me vole, cene i poštuju. Tom prilikom me je videlo preko 50.000 ljudi. Na svakom od tih koncerata su učestvovale i moje drage kolege, bez honorara, to moram da istaknem i da im se i ovog puta zahvalim. Među njima su Šaban Šaulić, Merima Njegomir, Saša Matić, Neša Lutovac, Mira Škorić, orkestar Ace Sofronijevića. Obaveza organizatora je bila samo u tome da obezbede binu.

Da li je nakon ove akcije neko iz vlasti kontaktirao s vama i ponudio pomoć za ove mališane ili makar pohvalio ovu humanitarnu akciju?
- Ne, niko nije kontaktirao iz vlasti sa mnom, a ni podržao. Mi to i ne radimo zbog bilo čijih pohvala. Činimo ovo iz ličnih pobuda.

Zaljubljeni: Mrka i Bekuta

Zaljubljeni: Mrka i Bekuta | Foto: Đorđe Kojadinović

Posvetila Mrkonjiću pesmu
Legendarna pevačica je izjavila da je svoju novu pesmu “Hvala, ljubavi” posvetila dečku Milutinu Mrkonjiću. Stihovi ove pesme glase: “Hvala, ljubavi, za ovaj osmeh od ujutru, za ruku na ramenu, ljubavi, do neba ti hvala za ovaj vetar u koraku i let na oblaku, hvala, ljubavi!”

Poslednji komentari
  • Nada Vreme: 03.02.2013 04:58h

    A ko je ova individua ? Pa valjda vlast ima preca posla nego da se bavi tamo nekim nizerazrednim individuama . Da li ta individua zna da joj je decko ozenjen i da se jos uvek nalazi u zakonitom braku . Kod nas postoji odomacen izraz za takve zene .....

  • asid Vreme: 03.02.2013 05:44h

    Poslednji sevap učinila je mrKonjiću

  • raki Vreme: 03.02.2013 08:04h

    Kako je nije stamota,ona sada nekome pomaze,a gde joj je bio sin nego u domu za nezbrinutu decu,a sada razara porodicu,ma fuj

  • Prolaznik Vreme: 03.02.2013 11:05h

    Mislio sam da je kulturnija "skuplja" finija od ostalih iz njenog sveta i da i među njima ima onih koji drže do nekog nivoa ali sam bio u zabludi.Spustila se nisko jer je dala loš primer mladim ljudima koji se ugledaju na "javne ličnosti" Ne uživam više u njenoj pesmi kao ranije.Prodala se jeftino.

  • Piler Vreme: 03.02.2013 13:28h

    Prelepa ti je torba pilercicu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP