Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

BREGOVIĆ I ISLAMOVIĆ SPREMNI ZA SPEKTAKULARNE KONCERTE

„Bijelo dugme” na velikoj turneji!

Autor: Ekipa VIP | 09.12.2014 - 08:30:00h | Komentara: 3

Povodom četrdesetog rođendana „Bijelog dugmeta“, na svetskoj turneji „Ko ne poludi, taj nije normalan“ Goran Bregović, Alen Islamović i „Orkestar za svadbe i sahrane“ izvode hitove ove popularne grupe, ali i neke od najvećih Bregovićevih hitova. Sem pesama iz vremena kad je Islamović bio pevač grupe, Brega i Alen izvode i pesme nastale u periodima kad su pevači bili Mladen Vojičić Tifa i Željko Bebek. Priliku da sluša velike hitove ove grupe publika će imati priliku i u Novom Sadu i to 27. decembra u hali “Spens”.

Povodom  rođendana „Bijelog  dugmeta”, Brega,  Alen i Orkestar za  svadbe i sahrane izvešće najveće hitove poznate grupe

Povodom rođendana „Bijelog dugmeta”, Brega, Alen i Orkestar za svadbe i sahrane izvešće najveće hitove poznate grupe | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Turneja je počela 14. juna koncertom u Ljubljani, a zatim su usledili nastupi u Beču, Cirihu, Minhenu, Skoplju, Njujorku, Čikagu, Torontu i drugim gradovima širom sveta. Predviđeno je da turneja traje dve godine i da obuhvati šezdeset gradova od Aljaske do Australije.


„Bijelo dugme“ je najveća balkanska rok-grupa i najvažnija pojava u kulturi Jugoslavije u poslednjoj četvrtini dvadesetog veka. U jednoj socijalističkoj kulturi koja je stidljivo tražila svoj put izvan zadanih okvira vrednosti, bili su pojava od neverovatnog značaja. Promovisali su neophodnost talenta, nužnost autentičnosti, važnost stava, potrebu za potpunom posvećenošću, visok profesionalni nivo i moderno pakovanje. Tokom cele karijere imali su uz sebe beskrajnu ljubav publike, konstantnu zavist kolega i podeljenu naklonost establišmenta.

Bili su najbolji bend istočno od Londona i jedini dokaz da je autentična rokenrol karijera izvan engleskog jezika uopšte moguća. Postojali su 15 godina (1974-1989), i za to vreme objavili devet studijskih i tri koncertna albuma koje je vreme potvrdilo.
Poslednji komentari
  • Teodora Vreme: 09.12.2014 09:55h

    Kakvo je ovo Bijelo dugme u dvočlanom sastavu? Ponovo bregović krenuo u masovno skupljanje para ma račun stare, ugašene firme.

  • simke Vreme: 09.12.2014 10:07h

    Bijelo Dugme je Zeljko Bebek .

  • Dragomir Vreme: 09.12.2014 14:07h

    Bez Bebeka nema Dugmeta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP