Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PRIZNAJE

BJELA: Režimu smo podvalili lažni scenario za Rane!

Autor: Telegraf | 25.01.2014 - 13:00:00h | Komentara: 2

"Mi smo radili antidržavne filmove za državne pare. Nije lepo, ali se tako moralo! Posle toga nam je ukinuta reklama na svim televizijama, a na premijeri je bio jedan mali skanadal jer je deo balkona napustio salu na pola projekcije", ispričao je Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić | Foto: Zoran Ilić

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u emisiji kod Ivana Ivanovića, osim o svom najnovijem filmu “Montevideo, vidimo se“, govorio je i o kontroverznom ostvarenju “Rane“, koji je uprkos antrežimskoj tematici bio finansiran upravo iz budžeta države.
Osim “Rana”, umetničku kritiku društva sadržali su i ostvarenja “Crni bombarder” i “Lepa sela, lepo gore“, a sva tri filma finansirala je država.
- Mi smo radili antidržavne filmove za državne pare. Mislim da to danas ne bi bilo moguće. S obzirom na samu tematiku filma koji je bio antirežimski, mnogi prijatelji u inostranstvu su me pitali kako je moguće da nam je država dala pare za snimanje takvog filma. Sa oduševljenjem su svi konstatovali kako živimo u jakoj demokratskoj državi čim odobrava projekte poput “Rana” – rekao je Bjelogrlić i potom priznao:
- Ali nije to baš tako, nisu oni uvek znali scenario, a za “Rane” smo im čak ponudili i lažni scenario na RTS-u – rekao je Bjelogrlić kroz smeh.

- Nije lepo, ali se tako moralo! Posle toga nam je ukinuta reklama na svim televizijama, a na premijeri je bio jedan mali skanadal jer je deo balkona napustio salu na pola projekcije. Kasnije mi je jedan policajac rekao: “Nije problem što nas kritikujete, nego što to radite za naše pare” – ispričao je reditelj i dodao da se tada malo primirio i otputovao u Francusku dok se strasti ne stišaju.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 25.01.2014 15:15h

    Све мој до мојега.

  • pop Vreme: 25.01.2014 21:26h

    lažov.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP