Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

JEDINI ZASLUŽAN ZA SOPSTVENI USPEH

Boban Rajović: Ja sam, brate, sam sebe stvorio!

Autor: Vesti-online.com | 26.06.2013 - 20:19:00h | Komentara: 1

Boban Rajović (42) odlučio se na nesvakidašnji korak i album "Vojnik zabluda" objavio o sopstvenom trošku i još poklonio 100.000 primeraka publici uz jedne dnevne novine.

Boban Rajović

Boban Rajović | Foto: Petar Marković

Koliko ga je ovaj luksuz koštao ne može baš tačno da kaže, ali priznaje da su u pitanju desetine hiljada evra. E, sad posle ovog velikodušnog gesta nada se da će imati još više poziva za gostovanje iako spada među tri najtraženija pevača u dijaspori.

- Niko nije uradio ovo što sam ja, ali verujem da će se isplatiti. CD-ovi se ionako loše prodaju zbog ekonomske situacije u zemlji, pa kad već nemam nikakve vajde od toga što da CD ne poklonim? Verujem da ću tako pridobiti i novu publiku. Poslednjih godina sam objavljujem svoje albume, sam se borim bez podrške izdavača i raznih ucenjivača, jer verujem da je došlo vreme da se konačno nešto promeni u korist nas pevača - kaže Rajović.
Zašto niste nove pesme ponudili Grandu?
- To bi tek bilo suludo. Da snimim vanserijski album, pa da se utopim u onu gomilu? Zašto sam onda godinama pokušavao radom, trudom, talentom, i sopstvenim novcem od sebe napravim brend? Šta ću ja tamo? Pa nisam klinac koji počinje, pa nema drugi put. Ja sam, brate, sam sebe stvorio i zato nikom ne dugujem ništa. Mogu kako hoću, mimo svih pravila i svih klanova. Ako se nikom nisam priklonio ni pre deset godina, kad sam bio mali miš, neću ni sada. Tada sam se izborio sa onima koji vladaju estradom, pa mogu i sada, kad sam postao neko i nešto.
Koliko vas je koštao ovaj poklon publici?
- Sam album me je koštao oko 60.000 evra, odnosno pesme i snimanje. Ali, to bi bio bačen novac kada ljudi ne bi čuli nove pesme. Može čovek da uloži i milione, ali džaba ako nijedna televizija neće da pusti pesme. Ja sam pozvao ljude sa jedne radio-stanice i rekao im da sam snimio nove pesme, a oni kažu da im ne trebaju, jer stalno vrte moju pesmu "Usne boje vina". Bilo je i onih koji su mi tražili na desetine hiljada evra kako bi zavrteli moje nove pesme! Iskustvo mi pokazuje da su i to bačene pare. Uzmu lovu i zaborave sve dogovore. E, pa neće više moći tako.
A, koliki je bio trošak štampanja 100.000 diskova?

- Ne krijem ništa, ali to je poslovna tajna. Da sam početnik bez imena i moćnog sponzora, to bi koštalo oko 100.000 evra. Ali, pošto sam već izgradio ime, dokazao se i pokazao ne samo kao pevač, već i kao čovek, koštalo me je mnogo, mnogo manje.
Kako kolege komentarišu ovaj vaš potez?
- Kolege, po običaju, podmuklo ćute. Čekaju da vide šta će dalje biti. Da li ću grunuti napred sa novim pesmama ili će ovaj potez biti moj fijasko i finansijski krah, što bi mnogi voleli. Ali, ja sam siguran u uspeh. Ako čovek radi dobro, novac će doći, a ako samo juri pare i sve se svede na računanje bez emocija i duše, propašće. Da se razumemo, nisam bogataš koji se frlja desetinama hiljada evra. Ali, ko ne rizikuje, taj ne dobija!
Poslednji komentari
  • goran Vreme: 26.06.2013 21:40h

    a koje ovaj koju skolu si ti zavrsio ko slusa ovog nazovimo pevaca

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP