Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

KONCERT

Bojana Nikolić na gitarijadi

Autor: Tanjug | 31.07.2014 - 17:00:00h | Komentara: 0

Etnomuzikolog i pevačica Bojana Nikolić održaće niz solističkih koncerata tokom leta po Srbiji koji počinje večeras u Zaječaru u okviru 48.Zaječarske gitarijade.

Bojana Nikolić

Bojana Nikolić | Foto: Fejsbuk

Kako je najavila Agencija "Balkan Culture Heritage", publika će moći da čuje pesme "Marijo, ćero, Marijo", "Čije je ono devojče", "Goranine, ćafanine", "Svu noć mi biblil prepeva", "Eleno kerko", "Hajde slušaj, slušaj, kales bre Andjo" i druge tradicionalne pesma iz Srbije i zemalja Balkana.


Etno pevačicu Nikolić na koncertima u gradovima Srbije pratiće njena instrumentalna grupa u sastavu: Miloš Nikolić (duvački instrumenti), Bojan Ivanovski i Predrag Manov (gitare), Vladimir Miloičić (klavir) i Aleksandar Radulović (perkusije).


Koncerti će biti održani večeras u Zaječaru, u subotu, 2.avgusta u Mladenovcu u okviru svečane akademije povodom Dana opštine i obeležavanja 100 godina od Prvog svetskog rata, u nedelju,10.avgusta u Knjaževcu.


U subotu,16.avgusta je koncert u Kovinu u okviru Kulturnog leta a u ponedeljak, 8.septembra u Gornjem Milanovcu u okviru manifestacije ''Veče pod grmom'', koncert sa ''Srpskim glasovima''.

Bojana Nikolić

Bojana Nikolić | Foto: Fejsbuk

 

Bojana Nikolić je na doktorskim studijama katedre za etnomuzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pevanjem se profesionalno bavi od četrnaeste godine a glavni fokus njenog interesovanja su pevački stilovi i vokalne tehnike Balkana.


Učestvovala je na više od 250 koncerata u zemlji i inostranstvu (Amerika, Kanada, Meksiko, Luksemburg, Belgija, Holandija, Francuska, Kina, Indija, Italija), saradjivala je sa eminentnim muzičarima i grupama koje se bave muzikom Balkana, kao što su Narodni orkestar RTS-a, grupa Sanja Ilić i Balkanika, Brankica Vasić Vasilisa, Teodosi Spasov (Bugarska), grupa Ognjen Popović i Prijatelji, Dragoljub Djuričić, Poja Bea(Madjarska), Muhamed Antar (Egipat), Tur Florizon (Belgija), Mihali Giorg (Madjarska), Boguš Veka (Poljska) i drugi.


Realizovala je nekoliko stručnih projekata podržanih od Ministarstva kulture i informisanja. Uspešno vodi svoju školu pevanja, učestvovala je na 13 diskografskih izdanja objavljenih u zemlji i inostranstvu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP