Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ODGOVOR TEKSTOPISACA

Braja i Marina: Mi nismo lopovi, već najuspešniji srpski autori!

Autor: Kurir | 04.06.2014 - 17:00:00h | Komentara: 3

Marina Tucaković i Dragan Brajović Braja posebno su ljuti na pojedine zaposlene u Društvu za zaštitu prava autora muzike jer su protiv njih iznosili, kako tvrde, neistine kako ne bi ponovo bili izabrani u organe upravljanja organizacije.

Uspomena na  pokojno dete:  Marina Tucaković

Marina Tucaković | Foto: Zoran Lončarević

 

Autori ističu da nisu bili sporni njihovi honorari za 2011. i 2012. godinu, kad su dobili 12 miliona dinara, odnosno 10 miliona, kao što je to slučaj s Vladom Georgievim, koji će Sokoju vratiti 6.000.000 dinara zbog pogrešno obračunatih honorara na osnovu lažnih košuljica.

PREBACUJU KRIVICU JEDNI NA DRUGE

U radu Sokoja bilo je propusta, i to se odrazilo na višak novca koji je uplaćen pojedinim autorima. Ko će odgovarati za taj prekršaj, još nije poznato. Članovi Sokoja krivicu prebacuju na emitere, dok se oni vade na softverske greške.

- Mi smo najmanje 15 poslednjih godina u vrhu po visini nadoknade za korišćenje naših autorskih dela, što se lako može proveriti. Iz nekog nama nepoznatog razloga propušteno je da bude napomenuto da je fond za raspodelu 2006. bio deset puta manji nego 2011. i sedam puta manji nego 2012. godine - tvrde Braja i Marina.

Oni naglašavaju da izborna utakmica nije bila fer.

- Došlo je do neviđeno prljave kampanje putem imejla i SMS poruka u kojima se na najperfidniji način pominju naša imena u kontekstu „lopovluka i malverzacija“. Da stvar bude gora, iza takvih laži stoje i neki od zaposlenih u službama organizacije. Onima koje bole i iritiraju naši uspesi poručujemo da ćemo ih boleti još godinama i da nećemo dozvoliti da se na bilo kakav način baca ljaga na nas i sve što smo uradili kako na profesionalnom planu tako i našem delovanju u upravnim organima Sokoja - stoji u saopštenju najtiražnijih domaćih autora.

Dragan Brajović

Dragan Brajović Braja | Foto: Petar Marković

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 05.06.2014 08:33h

    gospodja marina je u muzickom svetu poznata sa dobro razradjenom resavskom skolomm godinama.koliko je para uzela prepisijuci pesme iz sveta to ona zna.a dali je platila porez drzavi na to.

  • Dejan Vreme: 05.06.2014 09:36h

    Da li ste lopovi ili ne to neznam ali da sete uticali na zaglupljivanje nacije i upropastili lepe manire u to sam 100 % siguran .

  • nislija Vreme: 05.06.2014 12:13h

    Kupi text od anonimusa malo nasminka i potpise i eto love ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP