Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

KATEGORIČAN

Brakus: Tražimo novo brojanje glasova!

Autor: Mondo | 17.03.2014 - 15:00:00h | Komentara: 1

"...jer je nemoguće da je ovoliko ljudi glasalo za nas", kaže u svom stilu poznati radijski voditelj, koji je na izborima za Beograd dobio veći broj glasova URS-a, i nekih drugih "velikih" stranaka.

Igor Brakus

Igor Brakus | Foto: Đorđe Kojadinović

Radijski voditelj i vođa Građanskog pokreta "Jeste sveJEdno"Igor Brakus izjavio je za Mondo da sumnja u regularnost tek održanih izbora za skupštinu Beograda.
Brakus kaže da je "nemoguće" da je dobio 1,4 odsto glasova Beograđana, i zato traži ponovno brojanje glasova:
"Zahtevamo da se utvrdi da li je došlo do izbornih manipilacija jer je nemoguće da mi imamo toliko glasova! Očekujemo takođe da se odgovorni za to u najkraćem roku pronađu i sankcionišu".
Potom, u nešto ozbiljnijem tonu dodaje:
"Apsolutno smo fascinirani količinom glasova koji smo dobili. Gotovo je nemoguće da jedan građanski pokret koji postoji tek nešto više od mesec dana i nijedan dinar nije proćerdao u kampanji i javno se odrekao finansijskih sredstava iz budžeta grada uspeva da dobije veću ili sličnu podršku kao neke renomirane partije koje su na ovim izborima otišle u prošlost", kaže Brakus i ističe da nije njegova lista osvojila glasove nekih drugih stranaka, već su ih one izgubile.
Upitan da li ga desetak hiljada glasova koje je dobio sada obavezuje da nastavi sa političkim i društvenim aktivizmom, Igor Brakus odgovara da je u "u Evropi prisustvo građanskih pokreta u parlamentima sasvim normalna stvar":
"Očekujem da ćemo u narednom periodu pre svega svojim radom na uspostavljanju normalnog kulturnog modela i vraćanja rokenrol razmišljanja prvenstvo u Beograd, a potom i u Srbiju, zaslužiti naše mesto u nekom parlamentu na nekim narednim izborima".
"Ovo je samo početak za nas", rekao Brakus za Mondo.
Poslednji komentari
  • petar Vreme: 18.03.2014 10:52h

    .... i ti bi sine brute državnoga novca... abraka dagra brakuss. ajde nađi neku stanivu pa ko i do sada pričaj ki navijen. nisi ti sine za politiku

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP