Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NA VREME OPERISANA

Ćana prošla kroz pravu životnu dramu zbog tumora!

Autor: Vesti-online.com | 17.07.2013 - 20:25:00h | Komentara: 1

Početkom prošle nedelje, na jednoj privatnoj beogradskoj klinici, Stanojka Bodiroža Ćana (45) je operisana. Na jednoj dojci, kako se to medicinski kaže, urađena joj je takozvana poštedna hirurgija. Tačnije, odstranjen je oboleli deo.

Stanojka Bodiroža Ćana

Stanojka Bodiroža Ćana | Foto: facebook

Kako kažu njeni prijatelji Ćana je prethodnih nedelja stojički prošla kroz pravu životnu dramu. Ali, posle svega što je preživela, oseća se odlično i po rečima lekara, posle hirurške intervencije, može se tretirati kao zdrava žena. A, da je samo malo zakasnila, ko zna šta bi bilo...

Ćanina drama je počela samo nekoliko dana pre nego što je sa suprugom Reljom i sinom Lukom otišla na davno uplaćeni odmor u Turskoj. Otišla je na redovne, rutinske zdravstvene kontrole, kako to inače čini jednom godišnje. Mamografski nalaz je pokazao da su u jednoj dojci nastupile minimalne promene. Kako joj je rekla doktorka kojoj se obratila, ništa zabrinjavajuće.
Preporučila joj je da dođe na kontrolu kroz četiri meseca, međutim Ćana nije imala mira pa je potražila i drugo mišljenje. Ovog puta lekari su smatrali da hitno treba uraditi operaciju, jer je potpuno neizvesno kako će se i koliko brzo proces razvijati. Ćana je u prvom trenutku htela da otkaže planirano letovanje, ali su joj lekari rekli da može da ode na kratak odmor, kako bi se psihički pripremila za operaciju. Tri dana pred put ekspresno su odrađene sve medicinske analize, dobijeno je stručno mišljenje lekarskog konzilijuma, a operacija je zakazana u jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Na put je pevačica otišla potpuno smirena, rešena da uživa u svakom trenutku sa svojom porodicom.
 
- Da, tačno je, operisana sam. Osećam se odlično. Imam samo blage bolove, koje rešavam tabletama brufena. Radilo se o malom tumoru koji je otklonjen. Zahvaljujući brzoj, preventivnoj intervenciji lekara, uspela sam da rešim zdravstveni problem. Srećna sam što sam odgovorna prema sebi i što redovno idem na preglede, iako nikakve tegobe nisam osećala. Sad, kad je sve prošlo, iako tome ima tek nekoliko dana, kao da sam sve sanjala - kaže Ćana "Vesti".
Operacija je trajala nekoliko sati, a lekari su zaključili da je pevačica imala mnogo sreće, jer je intervencija urađena na samom početku bolesti. Problem je sasečen u korenu, tako da je sprečen dalji razvoj bolesti, kao i sve posledice koje su mogle nastati. Posle operacije, već sledećeg dana, Ćana je puštena kući. Nije dobila nikakvu terapiju, znači nema lekova, hemioterapije, zračenja... Pevačica ne želi mnogo da govori o onome što je proživela, jer kako kaže neće da iko pomisli da od svog zdravstvenog problema pravi sebi marketing. Ali, neće ni da krije. Jer, ako i samo jednu ženu podstakne da uradi mamografski snimak, biće srećna što je nekome pomogla svojom pričom.

Otkazala gostovanja

Zbog zdravstvenih problema Ćana je otkazala sva gostovanja do kraja leta i odmaraće se po preporuci lekara. Svima od kojih je uzela kaparu vratila je novac. Jedino nije imala ni vremena, volje, ni snage da svima objašnjava zašto će biti sprečena da dođe na njihova slavlja. Većina je razumela da je reč o nečemu ozbiljnom, jer je Ćana poznata kao odgovorna osoba i na tezge je znala da dođe i sa nogom u gipsu.

- Žao mi je što sam otkazala gostovanja, izvinjavam se svima i zahvaljujem se svima na razumevanju. Imala sam mnogo sreće i ostaje mi samo da se redovno kontrolišem - kaže Ćana.

Poslednji komentari
  • sneska Vreme: 18.07.2013 11:36h

    cano zelim ti brz oporavak

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP