Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ALBANSKI BIZNISMEN PEVAČICE ZAMENIO UMETNOŠĆU

Ćazim kupio Memovu sliku za 15.000 €!

Autor: D. Tripić | 10.05.2014 - 21:00:00h | Komentara: 11

Iako smo navikli da ga viđamo isključivo na nastupima srpskih pevačica, a potom i u njihovom društvu, Ćazim Osmani odlučio je da promeni životni stil - muziku je zamenio umetnošću.

Sklopili biznis: Ćazim i Memo

Sklopili biznis: Ćazim i Memo

Kako saznaje „Alo“, kontroverzni albanski biznismen je posetio pre dva dana Sarajevo, gde je prisustvovao otvaranju izložbe pobednika „Farme 4“, akademskog umetnika Sulejmana Meme Haljevca, a tom prilikom je Osmani kupio jednu njegovu sliku za koju je iskeširao tričavih 15.000 evra.


- Svi koji dobro poznaju Ćazima tvrde kako on u ličnoj kolekciji ima veliki broj umetničkih dela velikih slikara koje godinama pažljivo skuplja. Čim je čuo da pobednik „Farme“ pravi izložbu u Sarajevu odmah je angažovao prijatelje da ga sačekaju i da ga odvedu kod Mema kako bi pazario jednu njegovu sliku. S obzirom na to da se Osmani dobro raspitao o delima bosnaskog Pikasa, kako zovu Haljevca, koji je inače zbog jedne svoje slike ušao i u Ginisovu knjigu rekorda, odmah je poželeo da svojoj kolekciji ima i jedno njegovo delo. Slika koju je Ćazim uzeo rađena je uljem na platnu, a naziv je simboličan „Bosna i Srbija“, kaže naš sagovornik i dodaje.

„Bosna i Srbija“  otišle u ruke  albanskog  biznismena

„Bosna i Srbija“ otišle u ruke albanskog biznismena


- Čim je Osmani čuo kako se slika zove, nije pitao za cenu, već je kroz osmeh tražio da mu je spakuju, a kada je čuo kolika je vrednost ovog umetničkog dela izvadio je novčanik i odmah iskeširao 15.000 evra. Posetioci izložbe u neverici su posmatrali ovu nesvakidašnju kupovinu i bili su poprilično iznenađeni Ćazimovim potezom, pogotovo što je toliko veliku svotu novca imao kod sebe. Za vrlo kratko vreme se pročulo kako je Osmani pazario umetninu, pa su radoznale Sarajke pohrlile da se upoznaju sa njim, što je albanskom biznismenu izuzetno imponovalo, završava naš izvor.

Odmah  izbrojao  pare: Memo

Odmah izbrojao pare: Memo


Ovim povodom pozvali smo autora slike Memu Haljevca, koji nam je potvrdio da je Osmani pazario njegovo delo.
- Tačno je da je gospodin Ćazim kupio moju sliku, koja se zove „Bosna i Srbija“. Ovo je avangardno umetničko delo na kojem je bojama dočarana Šumadija i bosanski ćilim. Što se tiče cene o tome ne želim da govorim jer poštujem dogovor između nas dvojice - rekao je poznati Sarajlija za naš list.
Poslednji komentari
  • Vanna Vreme: 10.05.2014 09:44h

    Ovaj se bas razume u umetnost!!!!????

  • Mire Vreme: 10.05.2014 09:56h

    Nikada mi nece biti jasno zasto ljudi daju tolike pare na zvrljotine koje izgledaju kao da su deca crtala:) Gde je tu Bosna gde je Srbija :)

  • Goran Vreme: 10.05.2014 10:16h

    Pretjeraste sa cenom, treba umanjiti za dve nule!!

  • Bojan Vreme: 10.05.2014 11:07h

    Da li ti Memo znas sta je Bosanski cilim, da li si ikad stao na isti?! Ocito nisi. A sumadija, auu, pa mnista drugo nego nadji na Youtube Oliveru Katarinu kaako peva Sumadijo ojjjj. Tuga slike,a za TEBE su i oni slikarcici iz K.Mihajlove genijalci!

  • BgBoy Vreme: 10.05.2014 14:12h

    Kristijan Golubović je za ovog Memu izmislio umetnost! Kakva žvrljotina, sačuvaj bože, ali i kupac je da ne kažem!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP