Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

POSLE BEZMALO 10 GODINA

"Čikaške perverzije" ponovo pred beogradskom publikom

Autor: Tanjug | 04.12.2014 - 17:30:00h | Komentara: 0

Predstava "Čikaške perverzije" posle skoro decenijske pauze vraća se pred beogradsku pozorišnu publiku i pretpremijerno će biti izvedena u Domu omladine Beograda 18. decembra.

Dragan Jovanović

Dragan Jovanović | Foto: Zoran Lončarević

 
Nakon pretpremijere, predstava će biti izvedena 22. i 26. decembra. Rađena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Čikaške perverzije

Čikaške perverzije | Foto: printskrin Jutjub

 
Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su pretvorili u komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima - o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja.

Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija. "Čikaške perverzije" su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca, a poslednji put je izvedena 2005. godine.

Dragan Gagi Jovanović je tek ove jeseni odlučio da predstavu vrati pred publiku i to, pre Beograda, simbolično 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u okviru uspešne američke turneje.
"Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate 'Čikaške perverzije' ne znam. Jednostavno nije više bilo u meni neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vreme da je se čovek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavoleo", objašnjava Jovanović.

Uz Jovanovića, u "Čikaškim perverzijama" su iz prvobitne glumačke postave Branka Pujić i Olga Odanović, a sad im se pridružio Igor Đorđević.
"Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", smatra Jovanović.

Ulaznica za "Čikaške perverzije" košta 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP