Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

"ŠOK" ZA PUBLIKU

Čola peva tehno!

Autor: Blic | 01.11.2013 - 21:30:00h | Komentara: 3

Kad čujete pesmu „Šok“, zaista ćete se i šokirati jer iza brzog ritma i tehno muzike stoji Zdravko Čolić! Ekipa „Blica“ imala je priliku da presluša novi album popularnog pevača, koji će u prodaji biti krajem novembra.

Zdravko Čolić

Zdravko Čolić | Foto: Rajko Ristić

 

Odabrana ekipa prijatelja i saradnika Zdravka Čolića okupila se u studiju Kikija Lesendrića da presluša 14. studijski album Zdravka Čolića zapaljivog naslova „Vatra i barut“. Posle svake pesme, padali su komentari i uglavnom velike pohvale našem legendarnom pevaču.
Najveće iznenađenje za Čolinu publiku, ali i za sve koji su album preslušali jeste pesma „Šok“. Ona je urađena u modernom tehno trens aranžmanu, a očigledno namenjena najmlađoj generaciji publike.
- Uvek sam voleo da na albumima uradim i poneki muzički eksperiment.

Gosti na albumu

Vlatko Stefanovski

Zdravko Čolić nas je već navikao da na svojim albumima ima i specijalne goste, pa je tu ovaj put gitarista Vlatko Stefanovski, koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu „Vatra i barut“ i numeru sarajevske autorke raskošnog talenta Maje Sar „Zar se nismo shvatili“.
„Šok“ je baš takva pesma, koja pomera granice kada je u pitanju moj repertoar. Zato i volim što se nalazi na ovom albumu. Više od pola godine radim sa saradnicima na ovom albumu i on je konačno spreman da izađe pred publiku. Ljudi koji vole moju muziku neće biti razočarani - rekao je raspoloženi Čola.
Najveći broj pesama na albumu komponovao je upravo on, a većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković. Kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva, Antonija Šola - „Što ti dadoh“ i Bruno Kovačić - „Samo pričaj“, i Maja Sar iz Sarajeva s pesmom „Zar se nismo shvatili“. Produkciju i aranžmane radio je provereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.
Uvodna pesma „Esma“ je u dobro poznatom Čolinom fazonu, pop numera sa etno elementima, poput numere „Okano“, u koju se aktivno uključuju i ženski vokali. Bajaga je skrojio atraktivan tekst na refren o Esmi koji je Čola pevušio, još dok je komponovao pesmu. Sledeća numera koja je i naslovna na albumu, „Vatra i barut“, ima zapaljiv latino ritam i veseo refren, koji odmah ovu pesmu izdvaja kao veliki hit u regionu.
Kao što je i najavio, nekoliko pesama ima u svojoj osnovi sevdalinke. Numere „Što ti dadoh“ i „Sarajevo“ su moderne sevdalinke u kojima Čola pokazuje svoje izuzetne pevačke sposobnosti. Obe pesme su nesumnjivo emotivni vrhunci albuma, koji će brzo doći do srca publike. Pop sevdah oseća se i u numerama „Slavljenička“ i „Ljubiti“. Vesela latino pesma je numera „Rio“, za koju je tekst pisao Bajaga.
- Kada sam počeo da komponujem muziku za ovaj album, bio sam inspirisan velikim pesmama soul i pop muzike. To je žanr iz kojeg sam ja kao pevač ponikao. Obožavam sevdalinke i te neke male doze orijentalno arapskih trilera, pa se i te primese mogu osetiti u novim pesmama - rekao nam je Čola.
CD „Vatra i barut“ u prodaji se očekuje u drugoj polovini novembra. Koncertne promocije održaće u okviru svoje evropske turneje. Zdravko Čolić će narednih dana nastupiti u Štutgartu (2. novembra), Cirihu (16. novembra), Minhenu (23. novembra) i u Beču (7. decembra).
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 01.11.2013 22:07h

    tehno coli ne treba

  • milan Vreme: 03.11.2013 09:13h

    veoma dobro

  • milan Vreme: 03.11.2013 09:14h

    čola je kul

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP