Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ZA POPLAVLJENE

Danas i sutra humanitarni koncerti u Beogradu!

Autor: Beta, Tanjug | 24.05.2014 - 18:00:00h | Komentara: 0

Poplave koje su pogodile Srbiju mobilisale su i umetnike koji oarganizuju koncerte, predstave i druga dešavanja kako bi skupili pomoć za ugrožene od poplava

Poplava Obrenovac

Muzika za pomoć poplavljenim područjima

Ujedinjeni, svi horovi Beograda pevaju za nastradale

Kod česme u Knez Mihailovoj ulici danas i sutra od 16.30 sati svi horovi Beograda održaće zajednički koncert kako bi prikupili sredstva za sve ljude pogođene poplavama.

Svi horovi Beograda ujedinjeni u jedan nastupiće sa ciljem da prikupe što više novca koji će biti upućen tamo gde je najpotrebnije.

Oni će izvesti dela Mokranjca, Čajkovskog, Rahmanjinova, Hristića i drugih.

Džez koncert za pomoć ugroženima

Humanitarna akcija i džez koncert za pomoć stanovnicima poplavljenih područja biće organizovani sutra od 13.00 do 02.00 u Džez bašti u Beogradu, a nastupa osam izvodjača i džez bendova.

Na koncertu će nastupiti Maja Volk, Jovan Maljoković, Belgrejd Diksilend Orkestra, Valentina's bend, duo Trioritet, Milan Petrović Kvartet, Nemanja Nikolić Trio i Mare i Di Luna bluz bend.

Svi izvođači uplatiće svoje honorare za pomoć ugroženima od poplava, deo prihoda pokloniće i Džez bašta, a publika može da pokloni novčane priloge ili konzervisanu kuvanu hranu, dodaje se u najavi.

Koncert je organizovan u saradnji sa organizacijom "Džez u pomoć", Crvenim krstom i beogradskim džez muzičarima.

Večeras počinje 19.Ring Ring festival
Međunarodni festival nove muzike 19.Ring Ring, čije je otvaranje pomereno zbog trodnevne žalosti, počeće večeras u Kulturnom centru Rex koncertima umetnika iz Srbije i sveta.


Prve večeri festivala u Kulturnom centru Rex nastupiće Kim Mir iz Norveške, srpsko, britansko, madjarski trio Milana Zarić, Ričard Baret i Zzolt Sores kao i nemačko britanski Džo Saša džez trio.


Osnivač i direktor Ring Ring festivala Bojan Đordjević saopštio je da zbog proglašenja trodnevne žalosti povodom smrti i stradanja velikog broja građana u poplavama, Ring Ring festival nije mogao da počne 22. maja kako je ranije planirano.
Festival se otvara večeras i trajaće do 28.maja i na njemu će biti deset koncerata. Koncerti grupa čije održavanje, zbog ranije zakazanih datuma nije moguće, biće zakazani naknadno, a publika će biti na vreme obaveštena.
Posetioci koji su kupili karte za 22. i 23. maj, mogu novac za kupljene karte dobiti nazad od danas a oni koji su kupili komplete ulaznica dobiće povrat od 500 dinara.

Drugog dana festivala u KC Rex nastupiće Zzoambo Zzoet i grupa Tudosok iz Mađarske, 26. maja na istom mestu Tensil Test iz SAD, srpski bend Buran i francusko, nemačko, italijanski Ansambl Hiatus.
U Studiju 6 Radio Beograda na zatvaranju Ring Ring festivala 28.maja nastupiće italijansko hrvatski East Rodeo septet.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP