Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

HUMANITARNI KONCERT

Deca pevaju za decu!

Autor: Tanjug | 04.12.2013 - 15:30:00h | Komentara: 0

Orkestar "Muzika anđela" koji čini 108 talenata iz 70 muzičkih škola Srbije održaće sutra mini humanitarni koncert u Institutu za majku i dete a 11.decembra veliki koncert u Narodnom Pozorištu na sceni Raša Plaović za decu obolelu od malignih oboljenja koja leže u Institutu za zaštitu majke i deteta dr. Vukan Čupić u Beogradu.

Prihodom od prodatih ulaznica orkestar "Muzika anđela" koji pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu u svom stalnom sastavu ima 108 dece starosti od 6 do 18 godina, muzičke talente iz nižih i srednjih muzičkih škola Srbije, želi da svojim vršnjacima obolelim od malignih obolenja doniraju aparat Pacijent monitor koji im je preko potreban. Prema rečima generalne organizatorke humanitarnog koncerta "Muzika Anđela" Violete Burić svi koncerti orkestra Muzika Anđela su humanitarnog karaktera i ceo projekat je napravljen da bi deca pomogla drugoj deci.
- Humanitarnim koncertom u Narodnom pozorištu proslaviće desetogodišnjicu postojanja. Za deset godina orkestar je održao brojne manje koncerte i devet velikih godišnjih koncerata.Na desetom velikom humanitarnom koncertu 108.talenata Srbije nastupiće sa dečijim horom Amadeus iz Kragujevca i decom iz škole crtanja za mlade talente Artino koji su im se pridružili u velikoj želji da pomognu da deci zajedno obezbedimo aparat koji im je zaista neophodan-  rekla je Burić.

narodno pozoriste

Narodno pozoriste | Foto: Mitar Mitrović

 Škola crtanja za mlade talente Artino prošle godine je prvi put učestvovala na humanitarnom koncertu "Muzika Anđela'' propratnom humanitarnom izložbom radova dece iz Artina koja je imala izvanredan odjek u javnosti. Gotovo svi radovi su bili prodati, a prikupljena sredstva namenjena su deci oboleloj od tuberkuloze. Artino se ove godine pridružuje humanitarnoj akciji pomoći za decu obolelu od raka na Institutu majka i dete dr. Vukan Čupić.

Mladi slikarski talenti prodavaće svoje kalendare i umetničke slike u holu scene Raša Plaović po ceni od 500 do 5000 dinara a sav prihod od prodatih slika i  kalendara zajedno sa prihodom od prodaje karata za humanitarni koncert Muzika Anđela za koji se ulaznice mogu kupiti na blagajni Narodnog Pozorišta po ceni od 800, 1000 i 1200 dinara, doniraće za kupovinu aparata Pacijent monitor. Mladi talentovani muzičari iz 70 muzičkih škola Srbije na koncertu će se svirati klasičnu muziku i koncert će trajati 120 minuta.
 - Obzirom da ovim koncertom "Muzika Anđela" proslavlja desetogodišnjicu postojanja, odlučili smo da koncert podelimo u dva dela, u prvom predstavićemo nove mlade talente Muzika Andjela, a drugi deo koncerta posvetili smo deci koja su od početka sa nama", najavila je Burić i dodala da su u drugom delu koncerta specijalni gosti orkestra Nikola Đurica koji dolazi iz Mičigena, i bariton Marko Kalajanović koji će otpevati "Ave Maria".
Burić je istakla da se svi članovi orkestra mladih talenata, koji imaju po nekoliko međunarodnih nagrada, raduju koncertu i srećni su što mogu da pomognu svojim drugarima obolelim od raka.Mladi muzičari nadaju se da će im ulepšati bar jedan dan, zato će sutra svirati u Institutu za majku i dete samo za njih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP