Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

VAISTINU SVETLANA!

Dokazano da se Seka nikada nije zvala Zuhra!

Autor: D. Petrović | 28.08.2013 - 20:30:00h | Komentara: 29

Folk pevačica Svetlana Aleksić Piljikić stvarno se zove Svetlana! Ovo verovatno nikome ne bi bila zanmljiva vest da se u medijima već godinama ne polemiše o njenom pravom imenu, a debatu je prvi put u javnosti svojevremeno pokrenula njena koleginica Jelena Karleuša, koje je insinuirala da je Aleksićevoj pravo ime Zuhra.

Seka Aleksić

Dokazano da se nikada nije zvala Zuhra: Seka Aleksić | Foto: Zoran Ilić

A kako su Karleušini fanovi pre dva dana ponovo prozvali Seku da joj je pravo ime Zuhra Ramizaj, odlučili smo da proverimo da li je to tačno i došli u posed njenog izvoda iz matične knjige rođenih. Kako je to jedini verodostojni dokument o nečijem imenu, vodili smo se onim što piše u izvodu popularne pevačice, u kome kao njeno ime stoji Svetlana, a ne Zuhra, a takođe nema navoda da je ona pravila promene u ovom smislu.

Pored njenog imena kao njeni roditelji navedeni su otac Milorad Aleksić i majka Ibrima Aleksić Ramić, a kao mesto rođenja Zvornik, što se poklapa sa Sekinim dosadašnjim izjavama koje je davala o porodici i gradu u kom se rodila. Takođe, u izvodu iz matične knjige rođenih Svetlana je državljanin Republike Srbije, a od naknadno ubačenih zabeleški jedino je upisan njen brak sa Veljkom Piljikićem, koji je sklopljen 12. septembra 2010.

izvod

Crno na belo: Sekina krštenica (*Klik za uvećanje)

Nakon svih ovih informacija, može se zaključiti da se Svetlana Aleksić Piljikić zaista tako i zove, te je zasigurno više niko neće uznemiravati prozivkama da se zove Zuhra, bar ne osnovano i bez zle namere.

Estrada puna pseudonima!
Na javnoj sceni Srbije veliki je broj pevača koji su svoje ime zamenili nekim pseudonimom, a neki su svoje prvobitno ime čak i u dokumentima zamenili onim po kom su poznati, kao recimo pevačica Ana Bekuta, koja je u svojim dokumentima zauvek obrisala Nadu Polić.
S druge strane, Fahreta Živojinović nikada nije promenila svoje ime, iako je nacija više zna kao Lepu Brenu, a i Bebi Dol je poznatija pod ovim imenom nego kao Dragana Šarić. Pevačici Ekstra Neni ime je Snežana Berić, dok je Dara Bubamara zapravo Radojka Adžić. Pored njih tu je i Gazmen Đogaj, koga svi znaju kao Gagija Fanki Džija, ali i mnogih drugih javnih ličnosti koje su se na javnu scenu probile preko alijasa.


 
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 28.08.2013 20:55h

    strasno... a koliko su puta Karleusu napali pa se niko nije setio da dokazuje da je bez razloga napadnuta!

  • dragan Vreme: 28.08.2013 20:55h

    otkud iz sremske mitrovice izvod ako je rodjena u zvorniku,besmislica i laz

  • Mija Vreme: 28.08.2013 21:07h

    Ovo je glupost. Ovo je novi izvod iz matične knjige rođenih i on ne govori ništa. Svako ima pravo da promeni ime i prezime. Zašto ne pokaže stari izvod iz matične knjige rođenih ? Onaj koji smo svi mi dobili posle rođenja... To kada pokaže onda ću joj verovati... Ovako... Smešno

  • nikola Vreme: 28.08.2013 21:16h

    Zuhra ostaje Zuhra

  • smilja Vreme: 28.08.2013 21:33h

    seka se udala sa nekih 18 godina u jednom selu izmedju loznice i sapca, sta je s tim?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP