Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OTKRILA

Doris Dragović: Sa 53 godine, moje bitke su prošlost!

Autor: Blic | 23.01.2014 - 12:00:00h | Komentara: 0

Posle 25 godina hrvatska pevačica je u Srbiji. Kaže, pesme su spremne, a za loše komentare ne brine.

Šta ćete prvo uraditi kada dođete? Jeste li dogovorili viđanje sa prijateljima?
- Već sam se srela sa Vesnom Zmijanac kada sam gostovala u „Amidži šou“. Naravno da bih želela da se vidim sa svim dragim kolegama i poznanicima, ali potpuno razumem obaveze ovog poziva koje nas rasipaju svud po svetu, a naročito u specifične dane kao što je Dan zaljubljenih. Volela bih da se vidim sa Brenom, jer uprkos našim telefoniranjima nije to to. Takođe, po želji brojnih fanova srešću se i sa nekima od njih.

Kakve reakcije očekujete posle toliko godina?
- Ono što je najdivnije vezano uz pesme jeste to što one nemaju ograničenja u vremenu. U svemu tome u ovim vremenima pomaže nam i tehnologija pa pesme nisu ograničene ni prostorom. Stoga, koliko znam, a to znam po hiljadama fanova kako mi pričaju oni koji to prate, moje pesme žive sve to vreme kod onih koji ih vole. Čoveku se učini da godine prolete za tren…

Doris Drgaojević

Doris Drgaojević | Foto: TV Prva

 Jeste li već spremili repertoar?
- Već oko mesec dana moj orkestar i ja smo u studiju i pripremamo se. Fokus je na novijem repertoaru, koji je zapravo neki rezultat i posledica svega onog što me stvaralo svih ovih skoro 35 godina, zato se veselim što ću ih predstaviti beogradskoj publici.

U jednom trenutku vas je manje bilo na sceni, pominjalo se da ste se posvetili religiji.
- Neverovatna je ta “optička varka” zvana mediji. Nigde se nisam povukla, radim sve vreme razne divne i inspirativne stvari, ničemu se nisam posvetila čemu nisam i inače pripadala. Ono što se promenilo bilo je moje odmicanje od medija. Drugo što se apsolutno promenilo su moje godine kojih sam dosad nabrojala toliko dovoljno da su i sve slike puno jasnije, i to me veseli. Sa 53, naime, sve su moje bitke iza mene, ono što ostaje je prosejana lepota iskustva koja mi omogućava da se u potpunosti posvetim umetnosti, kreaciji, pesmi samoj.

Važili ste za jedan od najboljih glasova bivše Jugoslavije i za pravu muzičku divu. Kako je izgledalo nositi se sa tolikom količinom slave tada, s obzirom na to da ste bili tek u dvadesetim?
- Ako je iskustvo preduslov za bilo koji pravilni odnos prema nečemu, onda je jasno da se zbog njegovog nedostatka nisam ni mogla pravilno da se nosim prvenstveno sama sa sobom. Čini mi se da sam sve doživljavala previše lično, kao da je sve vezano za mene samu, a to je pogrešno. Čovek ne može kontrolisati sve delove ovog čudnovatog poziva. Trebale su godine da se u meni razdvoje ljudsko biće od osobe sa scene, pozornice, javnosti, popularnosti. Za muzički deo se možete pripremati i školovati, ali te za ovo prethodno niko ne pripremi. Volim da verujem da sam ja tu samouku školu dosta dobro rešila.


Originalnu vest pročitajte na Blic.rs.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP