Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

SRPSKA PREDSTAVNICA VEĆ POČELA SA PRIPREMAMA ZA BEČ

Dovešću „Evrosong“ u Beograd

Autor: Biljana Radulović | 17.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 17

Pevačica Bojana Stamenov, koja će Srbiju predstavljati na ovogodišnjem „Evrosongu“, koji se od 19. do 23. maja održava u Beču, ima velika očekivanja i želju da „Evrosong“ vrati u Srbiju. Još uvek ne zna da li će numera „Ceo svet je moj“ biti dorađivana i da li će je pevati na srpskom ili engleskom jeziku, jer euforija oko pobede nije joj dozvolila ni o čemu drugom da razmišlja.

Bojana Stamenov

Bojana Stamenov | Foto: Mitar Mitrović

- Srećna sam i uzbuđena, osećam se fenomenalno. Čitavu noć nisam spavala i sada mi je jedino bitno da se dobro odmorim kako bih se sa kreativnim timom dogovorila oko svih finesa nastupa u Beču. Nisam se videla sa Leontinom i Grajom tako da nismo pričali da li će biti izmena u pesmi i na kom jeziku ću je pevati.

Spremni za „Evrosong“: Graja i Bojana

Spremni za „Evrosong“: Graja i Bojana | Foto: Mitar Mitrović


Ono što znam jeste da idem na pobedu jer čemu takmičenje ako učesnici ne priželjkuju najbolji plasman. Volela bih da dovedem „Evrosong“ u Srbiju, daću sve od sebe da budem najbolja, ali će konačni sud doneti glasači - kaže Bojana.

„Ono što znam jeste  da idem na pobedu jer  čemu takmičenje ako  učesnici ne priželjkuju  najbolji plasman”,  kaže pevačica

„Ono što znam jeste da idem na pobedu jer čemu takmičenje ako učesnici ne priželjkuju najbolji plasman”, kaže pevačica | Foto: Mitar Mitrović

Imala sam više sreće od kolega

Bojana priznaje da je priželjkivala pobedu u Beogradu koja će joj biti direktna karta za Beč, ali je znala da će borba biti teška jer su njeni konkurenti Aleksa Jelić i Danica Krstić imali jednake šanse za pobedu kao ona.
- Jako mi se dopao tekst Daničine pesme, dok je Aleksa imao supernastup i za njega je urađena pesma baš onakva kakva mu leži. Ipak, očigledno je da se moj dugogodišnji san ostvario jer otkada sam počela da pevam, „Evrosong“ je bio moj san i prestižno takmičenje o kojem sam maštala. Upornost i jaka volja doveli su me na taj tron - priznaje kroz osmeh Stamenov.

Nju ne zanimaju loši komentari koje su pojedine muzičke zvezde poput Marije Mihailović i Ane Štajdohar rekle na račun numere „Ceo svet je moj”, iako su pohvalile Bojanino izvođenje. Ona kaže da veruje u kvalitet pesme i da su tvorci Leontina Vukomanović i Vladimir Graić Graja uradili odličan tekst i kompoziciju.

- Svako ima pravo na svoje mišljenje i drago mi je da postoje oprečni stavovi.
Lično poznajem Mariju i Anu, te stoga verujem da mi žele sve najbolje. Ovo je vreme socijalnih mreža kada svako može javno da izrazi stav o bilo čemu, pa i o mojoj pesmi. Uvažavam što se nekima nije dopala, ali meni je najbitnije da sam se ja, kao izvođač, u njoj pronašla.
Da nije bilo tako, ne bih je prihvatila, bez obzira što su je Leontina i Graja već stvorili i namenili meni. Na prvo slušanje sam videla da numera ima potencijal - zaključuje naša predstavnica koju očekuju svakodnevne pripreme pred putovanje u Austriju.

Marija Mihailović

Marija Mihailović | Foto: Mitar Mitrović

Marija Mihailović: Aleksina pesma je stara sedam godina!


Ni ovaj izbor za „Evrosong“ u Srbiji ne može da prođe bez skandala, pa je tako pevačica Marija Mihailović otkrila da je kompozicija „Voli me“, koju je izveo Aleksa Jelić, stara sedam godina.
- Najviše bode oči što je Aleksa otpevao Grajićevu pesmu, koju je prvi snimio Đorđe Đole Gogov iz „Operacije trijumf“ 2008. god. Postojao je snimak na „Jutjubu“, ali je sada nestao. Pesma je emotovana na TV-u u toku novogodišnje noći, doček 2009. godine na B92. Mislim da su minimalno korigovali tekst, ali melodija je identična. Ne znam kako ide po prvilima, ali Aleksina pesma je bajata - citirala je Mihajlovićeva jedan od komentara koji se pojavio nakon takmičenja.

Poslednji komentari
  • mr.burns from simpsons Vreme: 17.02.2015 08:47h

    I cik nek probaju da je ne poslusaju...:-)

  • Luka Laban Vreme: 17.02.2015 11:07h

    Sa glasovnim mogućnostima da, ali sa ovom pesmom nema šanse jer je nikakva i šteta je što nije bolje zbog same Bojane koja je perfektna !

  • Дане С. Vreme: 17.02.2015 11:24h

    Ова дебела ни јадан глас неће да добије, штета што није отишла крагујевчанка, била би међу 10, а све ове песме нису ни за 2. Не знам зашто се РТС опредељује за ЈЕДНОГ композитора, а Грајине песме су из неког застарелог периода. РТС мора да има више композитора и певача ако озбиљно мисли да учествује на Евросонгу.

  • Nikola M. Vreme: 17.02.2015 11:52h

    Sve cestitke Bojani, bili smo uz nju do samog kraja, najbolja je!!!!!

  • Marica Vreme: 17.02.2015 11:52h

    Imamo ubedljivo najboljeg predstavnika za Eurosong.Bojana ce nam doneti pobedu sigurno!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP