Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NEVEROVATNA IGRA SUDBINE

Đuzin poslednji film završen na dan njegove smrti!

Autor: Alo.rs | 19.06.2015 - 11:16:00h | Komentara: 3

Poslednji film pokojnog Vlastimira Đuze Stojiljkovića “Bez stepenika” završen je u sredu 17. juna, kada je legendarni glumac preminuo u 86. godini života! Dodatnu simboliku unosi i činjenica da je Đuza tumačio lik Slaviše Petronijevića, ostarelog profesora neuropsihijatrije koji boluje od Alcahajmerove bolesti, i koga porodica želi da smesti u starački dom.

Vlastimir Đuza Stojiljković

Vlastimir Đuza Stojiljković | Foto: Youtube Screenshot

Reditelj ostvarenja “Bez stepenika”, Marko Novaković, kaže da je sređivao poslednje detalje, kada mu je javljeno da je čuveni glumac preminuo.

– U sredu je umro, u sredu sam ja završio njegov poslednji film. Na dan njegove smrti rodilo se još jedno Đuzino delo – priča Novaković za "Informer" i dodaje da bi Stojiljković sigurno bio ponosan na posao koji su zajedno uradili.

– Mi smo bili komšije na Vračaru. Pozvao sam ga u jednu kafanu u kojoj je voleo da sedi i popije čašu piva. Te kafane, baš kao i Đuze, nema. Došao je, kratko smo popričali, ja sam mu dao tekst i on mi je posle tri dana javio da je već dva puta pročitao tekst i da prihvata ulogu – priseća se reditelj i otkriva koliko je bio oduševljen svojom saradnjom sa Đuzom.

Vlastimir Đuza Stojiljković

Foto: Petar Marković

U leto prošle godine, po najvećoj vrućini, ekipa je počela sa snimanjem filma. Svoju prvu scenu Đuza je snimio na groblju.

– Počeli smo da snimamo, evo sada se pokazuje simbolično, na groblju. Tog dana sam shvatio da radim sa jednim od najvećih, ako ne i najvećim glumcem u svojoj karijeri. Đuza je u odelu, sa šeširom, na 35 stepeni, stoički, dostojanstveno podnosio vrućinu. Odmah smo se svi zaljubili u njega i njegov šarm kao glumca i kao čoveka. Osvojio nas je svojim karakterom. U pauzama bi seo ispod suncobrana, upalio bi cigaretu i dobacio pokoju anegdotu. Bio je fantastičan glumac i veliki čovek – zaključio je Marko Novaković.

U poslednjoj sceni koju je snimio, Đuza pogleda da li njegovi ukućani spavaju, pa se u pidžami tiho iskrade iz kuće i pobegne u kišnu noć…

Premijera filma "Bez stepenika" očekuje se ovog leta.

Poslednji komentari
  • sumadinka Vreme: 19.06.2015 17:01h

    Stalno mi je u glavi slika gde lezi u bolnici neobrijan, vidno propao naravno bolest je to, ali zar je moralo tako. Djuza je imao svoju penziju, kazu ima suprugu, pa kućna nega je uvek bolja od bilo kog okruzenja, mog oca sam gledala i pelene menjala samo da ne bude u bolnici ili nekom centru jadan i tuzan, iako su mi primanja jako, jako mala, nekako se ne mogu oteti utisku da su ga svi zaboravili a ostavio je iza sebe toliko da su generacije dece odgajane na njegovim filmovima, serijama, crtanim...Hvala ti za moje i moje dece srećno detinjstvo.

  • Vucica Vreme: 21.06.2015 00:43h

    VECNA TI SLAVA LEGENDO....

  • mira Vreme: 21.06.2015 01:11h

    tasto samo Zasto samo ves dva sata pevaju narodnjake

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP