Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

HOĆE DA ZATVORE IZVOR NA KOSMAJU

EKSKLUZIVNO: Selo ostaje bez vode zbog Karića! (FOTO)

Autor: A. R. - B. R. | 05.05.2015 - 12:40:00h | Komentara: 6

Meštani sela Rogača na Kosmaju odlučili su da se obračunaju sa supružnicima Jugoslavom i Elenom Karić, koji su u tom mestu sagradili pravi dvorac, a sada planiraju izgradnju štale koja će zatvoriti glavni izvor vode. Kako “Alo!” ekskluzivno saznaje, napetost je dostigla vrhunac pre nekoliko dana, kada su se komšije sa motikama uputile ka vili Karića da prekinu započetu izgradnju.

Misle samo na sebe: Elena i Jugoslav

Misle samo na sebe: Elena i Jugoslav

- Oni su kupili plac na kojem je izvor sa kojeg se vodom snabdeva više od 50 kuća. Na tom mestu planiraju štalu u kojoj će organski gajiti svinje, krave i ovce, a njihov izmet odlivati u vodu za piće. Kada smo to saznali, u nekoliko navrata smo pokušali da razgovaramo sa Elenom, ali su nam uvek govorili da je ona na jahanju i da ne može da nas primi. Onda se jedno veče nas tridesetak skupilo i krenulo s motikama da porušimo započete radove.

Naša reporterka na licu mesta

Naša reporterka na licu mesta | Foto: Goran Srdanov


Dočekao nas je neki Crnogorac Bulatović, njihov telohranitelj, i poručio da se ne bunimo jer će to biti organski izmet koji može da se pije, a da ne šteti - začuđeno priča meštanin Milisav Katić.

Okupilo se nas tridesetak i krenuli smo s motikama da porušimo radove

Okupilo se nas tridesetak i krenuli smo s motikama da porušimo radove | Foto: Goran Srdanov


- Jugoslav nas je primio nakon nekoliko dana, kada nam je rekao da nije u redu što dižemo dževu i da će štalu pomeriti 20 metara od izvora, a udaljili su je samo za pet. Poručio nam je da ne zovemo nadležne. Međutim, mi smo pet puta zvali Mesnu zajednicu kako bi oni obavestili opštinu i poslali inspekciju, ali se to nije dogodilo. Nečuveno je da Karići ovde zavode red. Kupili su i bungalove u susednom selu Koraćica, a mi zbog njih moramo vodu da dovodimo iz Makiša - kaže Milisav, sa kojim smo obišli Karićev posed od šest hektara, dok su na izvoru započeti samo zemljani radovi. Meštanin Darko Žujević nam otkriva da su veče pre našeg dolaska predstavnici sela navodno postigli dogovor sa Elenom i Jugoslavom.

| Foto: Goran Srdanov


- On se izvinio jer navodno nije znao da se tu nalaze kataže. Obećao je da će štalu sada zidati sa druge strane placa, a da će na tom mestu sagraditi ostavu. Nismo potpisali nikakav ugovor, ali se nadam da će ispoštovati sve što smo se dogovorili, inače ćemo opet dići bunu - kaže ovaj stanovnik Kosmaja.
Do komentara Elene i Jugoslava nismo uspeli da dođemo do zaključenja ovog broja jer danima nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

Živorad Milosavljević

Živorad Milosavljević


Predsednik opštine Sopot: Elena ne može da gradi bez dozvole


Kako bismo proverili da li Elena Karić ima dozvolu za gradnju, kontaktirali smo sa predsednikom opštine Sopot Živoradom Milosavljevićem, koji nije obavešten da u selu Rogača postoji problem.
- Stvarno ne znam da li ona ima dozvolu. Ja to ne mogu da vam kažem u ovom trenutku. Mora da se vidi da li ona ima dozvolu. Nisam upoznat sa tom situacijom. Tamo svi grade nešto i ja nemam podatke da li ona ima odobrenje. Procedura je takva da bez odobrenja niko ne može da gradi. Sve je uređeno zakonom koji se mora poštovati. Zakon postoji da bi uredio neke odnose. Ne treba graditi nešto i time ugroziti neke druge. Zaštita pijaće vode, koje sve manje ima, mora da se obezbedi. Čim neko reaguje, verovatno ne reaguje iz čistog mira. Moraću sigurno da se bavim tom temom. Da bi dobila odobrenje, mora dosta saglasnosti da dobije. Kod mene niko nije dolazio od građana da se žali i niko se nije javio da ga primim tim povodom - kaže Milosavljević.

Poslednji komentari
  • djole Vreme: 05.05.2015 13:54h

    A ti si Napoleon pa kod tebe mora da se jave i ne znaš šta se dešava i svi grade a ne mogu po zakonu ali opet se kod tebe niko nije javio. A ako se jave gradiće po zakonu iko ne bi trebalo.

  • kurbla Vreme: 05.05.2015 14:26h

    ima li bahatosti kraja?!?!?

  • nena Vreme: 05.05.2015 14:30h

    A tim istim mestanima nije smetalo kad je njihov komsija prodao placeve i uzeo Kariceve pare?

  • Aca Vreme: 05.05.2015 19:36h

    Ko god za komšiju ima kosovara, zna koliko su to divni ljudi. Modele ograda i pomašanja doneli iz zavičaja.

  • Драгомир Vreme: 05.05.2015 20:07h

    Да сам ја Карић на изворишту бих саградио величанствену чесму и около биље и дрвеће и да народ ужива у лепоти!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP