Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PRONAŠLI SVOJ MIR

Evo koje poznate ličnosti su promenile veru!

Autor: kolektiv.me | 23.06.2014 - 15:00:00h | Komentara: 2

Mnogo javnih ličnosti je iz raznih, kako poznatih tako i nepoznatih razloga rešilo da promeni religiju, što je umelo da zaintigira javnost. Među njima ima i stranih i domaćih zvezda, a mi vam predstavljamo listu najpoznatijih koji su se odlučili za ovaj neobičan korak.

Dunja Ilić

Najvežiji primer ovog "trenda" je pevačica Dunja Ilić, koja je nedavno rešila da iz hrišćanstva pređe u islam, što joj je, kako je izjavila, pružilo preko potreban životni mir i predstavlja najbolju odluku u njenom životu. Ona nije jedina sa srpske muzičke scene koja se odlučila za ovakav potez.

Dunja Ilić

Dunja Ilić | Foto: Vladimir Lukić

 

Sinan Sakić

Folk pevač Sinan Sakić i njegova supruga Sabina pronašli su mir kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe od koga su naučili da su slava i bogatstvo samo prolazne stvari, ali se po sopstvenom priznanju i uverili u brojna čuda. Sinan je prvi put boravio u Indiji 1996. godine nakon što je njegov najmlađi sin Alen zadobio teške opekotine, a kasnije je uvek isticao da za njegovo izlečenje može zahvaliti i boravku u hramu Sai Babe.

Sinan Sakić

Sinan Sakić | Foto: Rajko Ristić

Omar Abdul Tomas

Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Abdul Tomas napravio je identičan potez kao Brena, pa je i on iz islama prešao u pravoslavlje.
- Žena je prva koja mi je ukazala na lepotu pravoslavlja, a vremenom sam pronašao mir koji sam dugo tražio. Sveštenik u Libanu mi je govorio da u Srbiji postoji puno crkava i manastira koji su pravi raj na zemlji - rekao je tada Omar Tomas.

Omar Abdul Tomas

Omar Abdul Tomas | Foto: RAS

Svetske zvezde
Trend promene vere je već decenijama postao sasvim normalna stvar među svetskim zvezdama, i u inostranstvu se tome pridaje mnogo manji značaj nego što je slučaj kod nas.

Muhamed Ali
Najčuveniji bokser svih vremena Muhamed Ali, u istoriju je ušao zahvaljujući neponovljivoj bokserskoj veštini ali i kao ličnost koja je javno priznala da je prešla u islam i postala veliki pristalica ove vere. Ali je u svojim memoarima napisao da je na ovu odluku najviše uticalo propovedanje Elajdže Muhameda, kao i to što ga je sud njegove države, Amerike, poslao u zatvor jer se protivio ratu u Vijetnamu i odbio da u istom učestvuje, pa je ime Kasijus Klej promenio u Muhamed Ali.

Muhamed Ali

Muhamed Ali

Majk Tajson

Njegovim stopama krenuo je i Majk Tajson, još jedna bokserska legenda. On je prešao u islam tokom izdržavanja zatvorske kazne od 1992. do 1995.godine. a njegovo muslimansko ime je Malik Abdul Aziz.

Majk Tajson

Majk Tajson | Foto: AP

Tom Kruz
Holivudski glumac Tom Kruz najpoznatiji je sledbenik i glasnogovornik sajentologije, a zanimljivo je da je njegova majka bila katolik i da je on jedno vreme ozbiljno želeo da postane sveštenik, ali ga je gluma odvela na drugu stranu. Na spisku poznatih sajentologa su i Dastin Hofman, Džon Travolta, Keli Preston, Oliver Stoun, Lari King, Liza Mari Prisli, Džulijet Luis, Džejson Li i mnogi drugi.

Zamalo da ne bude ništa od slave i bogatstva: Tom Kruz

 Tom Kruz | Foto: AP

Džulija Roberts
Glumica Džulija Roberts izjavila je da je cela njena porodica prihvatila hinduizam posle filma “Jedi, moli, voli” u kome je igrala glavnu ulogu, a njen kolega Ričard Gir se još u svojim dvadesetim godinama zainteresovao za budizam, iako je odgajan u duhu Metodističke crkve.

Džulija Roberts

Džulija Roberts

Kijanu Rivs, Tina Tarner, Orlando Blum...

Nakon snimanja filma "Mali Buda" Kijanu Rivs je prešao u budizam, a među istima su i pokojni Stiv Džobs, zatim Orlando Blum, Kejt Bosvort, Tina Tarner, Tajger Vuds i mnogi drugi.

Kijanu Rivs

Kijanu Rivs

Poslednji komentari
  • Vlada Rolovic Vreme: 23.06.2014 15:38h

    Ne znam za svetske zvezde ali za nase se ne bi moglo reci da su presli iz jedne vere u drugu. Prvo za to bi trebali da budu krsteni ili sta vec a vecina to nije a drugo i vaznije, morali su da ispovedaju veru (idu u crkvu,dzamiju, drze se u zivotu crkvenih kanona i obicaja) a to sigurno niko od njih nije radio pogotovo ovi koji se na sav glas hvale kako im je u novoj veri super (kao da su promenili hotel pa je u novom bolje). Ekstremni primer je ova devojcica koja koristi pricu o veri da bi svoje ime odrzala u novinama do dana kada ce mozda uspeti da nesto otpeva posto je izgleda samo falila promena vere da bi postala dobra pevacica.

  • njonic Vreme: 26.12.2014 19:25h

    Занимљив текст. Аутор сајтова о Хиландару http://www.hilandar.info и везама Свете земље и Хиландара http://www.svetazemlja.info.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP