Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PRIJAVLJENO 37 ZEMALJA

Evrovizija ove godine definitivno bez Srbije!

Autor: FoNet | 20.01.2014 - 17:30:00h | Komentara: 1

Na 59. Pesmi Evrovizije, koja će se početkom maja održati u Kopenhagenu, takmičiće se predstavnici iz 37 zemalja, saopštila je Evropska radiodifuzna unija (EBU).

Takmičenje su potvrdili Albaniji, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belorusija, Belgija, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija, Letonija, Litvanija, Makedonija, Malta,
Moldavija, Crna Gora, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Velika Britanija i Ukrajina.

evrovizija

Evrovizija | Foto: facebook

 Posle kraće pauze Portugalija i Poljska su se vratile na evrovizijsku scenu.

Zbog teške finansijske situacije svoje prijave nisu podnele Kipar, Hrvatska, Srbija i Bugarska. Bosna i Hercegovina, koja se prvo prijavila na takmičenje, polovinom decembra je odustala i povuka prijavu. Andora, Češka i Slovačka ni ove godine nisu pokazale interesovanje da se vrate na takmičenje, što zbog nedostatka finansija, što zbog slabog interesovanja, naročito u Češkoj. Turska se i dalje buni zbog sistema takmičenja. Monako i Luksemburg imaju nerešene vlasničke odnose u javnom servisu, a Lihtenštajn još nema status aktivnog članstva u EBU zbog čega nema dozvolu učestvovanja na takmičenju.
Javni servisi zemalja koje će se takmičiti na 59. Evroviziji moraju da do 17. marta izaberu pesmu i predstavnika, kada će i biti održan sastanak Referentne
grupe EBU, organizatora takmičenja DR i šefova delegacija u Kopenhagenu. U EBU ističu da su neki emiteri najavili povratak na takmičenje 2015. godine kada će biti obeleženo 60. godišnjica ove muzičke manifestacije. Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Velika Britanija, čanice "Velike petorke" i zemlja domaćin Danska automatski su se plasirali u finale.
Ostale zemlje, njih 31, danas će žrebom u Kopenhagenu biti raspoređene u dva polufinala iz kojih će se po deset takmičara plasirati u finale. Ovogodišnja Pesma Evrovizije održaće se u Kopenhagenu. Prvo polufinale je 6. maja, drugo 8. maja, a veliko finale 10 maja. Prošle godine sva tri prenosa pratilo je oko 180 miliona ljudi širom Evrope, kao i u Australiji, Kazahstanu i Kini.
Poslednji komentari
  • Ludi ja Vreme: 21.01.2014 00:24h

    Pa i ne treba,dosta je namestenog Kiceraja i sunda,godinama nismo imali pesmu za to takmicenje ,a lopovi su bacali NAS novac ,a ne njihov,jer su nama maglu prodavali tako da i nema potrebe da se blamiramo sa kojekakvim mizerijama od pesama

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP