Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

CEO REGION U UŽICU

Festival "Licidersko srce" okuplja decu iz 11 zemalja

Autor: Beta | 16.08.2014 - 17:00:00h | Komentara: 0

Medjunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan u Užicu od 18. do 23. avgusta uz učešće 850 dece iz 11 zemalja, najavio je organizator, užičko Udruženje gradjana "Ere".

Festivalski program će se odvijati na području Užica, Zlatibor-Kraljeve vode, Požege, Mokre Gore, Bajine Bašte i Višegrad-Andrićgrada.

Licidersko srce

Licidersko srce

Na šestom "Liciderskom srcu" učestovaće 29 dečijih ansambala iz Moldavije, Rusije, Poljske, Albanije, Gruzije, Turske, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije. Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a od samog osnivanja "Licidersko srce" ima podršku ministarstava kulture i prosvete, grada Užica i opština Čajetine, Bajine Bašte i Požege.
Organizator "Liciderskog srca" je Udruženje gradjana "Ere" iz Užica, a suorganizatori su Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, preduzeće "Andrićgrad" iz Višegrada i Turistička organizacija Zlatibor. Na svim lokacijama gde se festival bude održavao ove godine biće organizovana i humanitarna akcija "Licidersko srce za decu iz poplavljenih područja".
Defile glavnom užičkom ulicom i ove godine prethodiće svečanosti otvaranja koja je najavljena za ponedeljak veče, 18. avgusta, na Gradskom trgu u Užicu.
"Na prethodnih pet festivala učestovalo je više od 3.000 dece uzrasta od osam do 14 godina od kojih je polovina bila iz inostranstva", navodi organizator.
Pored folklornih aktivnosti i koncerata u pratećem delu festivala biće organizovana izložba narodnih nošnji zemalja učesnica, upoznavanje dece s grnčarskim zanatom u selu Zlakusa kod Užica i održan seminar "Deca - čuvari tradicije".
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP