Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PREDSTAVNICI LGBT NUDE ŽELJKU EDUKACIJU O SVOJIM PRAVIMA

Gejevi pozvali Joksimovića na „Prajd“!

Autor: M. P. - D. P. | 15.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 7

Zbog negativnih komentara koje je kantautor Željko Joksimović uputio učesniku šou programa „Iks faktor“ Filipu Janevskom Fifiju (22) iz Makedonije, dobio je kartu za prvi red „Parade ponosa“, koja je zakazana za 31. maj 2014. godine.

Bez  komentara: Željko  Joksimović

Bez komentara: Željko Joksimović | Foto: Vladimir Lukić

Njemu su pozive za ovaj događaj poslali lično predstavnici LGBT organizacija. Pored šetnje beogradskim ulicama, pripadnici gej populacije Željku nude i besplatne časove edukacije o LGBT pravima, što su takođe naveli u saopštenju koje su poslali medijima.


- S obzirom na to da se ni posle desetak dana u javnosti ne stišavaju strasti povodom nedavnog ispada koji se desio u emisiji „Iks faktor“, kada je pevač Željko Joksimović iz očiglednog neznanja uvredio i diskriminisao takmičarku transrodnog identiteta, „Parada ponosa Beograd“ rešila je da popularnom pevaču ponudi edukaciju o LGBT pravima kako bi na kvalitetan način stekao sliku o problemima sa kojima se suočava ova zajednica.
„Parada ponosa Beograd“ poziva Željka Joksimovića i da na predstojećem „Prajdu“, koji je zakazan za 31.maj 2014. u Beogradu nastupi kao specijalni gost ove manifestacije - piše u saopštenju tima za odnose s javnošću beogradskog „Prajda“, u kom navode i dodatne argumente kojim potkrepljuju svoj poziv upućen Joksimoviću:

„Parada ponosa Beograd“ smatra da je muzičar diskriminisao i uvredio takmičarku transrodnog identiteta

„Parada ponosa Beograd“ smatra da je muzičar diskriminisao i uvredio takmičarku transrodnog identiteta | Foto: Andrej Isaković


- Smatramo da je Joksimović legitimitet za svoj nastup na „Prajdu“ stekao višegodišnjim učešćem na „Evrosongu“ - najpopularnijoj gej manifestaciji u svetu, na kojoj se godinama susretao sa brojnim gejevima, lezbejkama, transrodnim i transseksualnim osobama sa kojima je mogao da se podrobnije upozna, poput izraelke Dane Internešnal, slovenačkoga benda „Sestre“, kao i ukrajinske dregkvin performerke Verke Serdučke.
Verujemo da bi edukacija Željku Joksimoviću pomogla da razume različitosti i na taj način neki naredni put bude odgovorniji za ono što govori jer nedavanje jednakih šansi svima zbog njihovog identiteta svakako jeste diskriminacija - tvrde predstavnici beogradskog „Prajda“, na čije pozive i časove edukacije, Željko Joksimović za „Alo!“ nije želeo da odgovori do zaključenja ovog broja.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 15.11.2013 08:54h

    "Мала, мала, мала, група ...ра дуго нам је вала сметала..."

  • jovan Vreme: 15.11.2013 09:14h

    A zar oni stvarno misle da će održati paradu 2214.godine????Ostavite čoveka na miru rekao je svoje mišljenje. tražite prava ali izgleda samo za vas, za ostale to ne važi ne daj bože da neko kaže da mu se ne sviđaju gej i lezbo osobe-šta svi moramo da vam se dodvoravamo i da vam tapšemo, alo bre dosta više sa mentalnim i medijskim terorom većina naroda u ovoj zemlji ne odobrava vašu orijentaciju pa shodno tome se i ponašajte -ne mmožete na silu i bezobrazlukom ništa da uradite, samo pravirausedi nelite kontra efekat

  • Ludi ja Vreme: 15.11.2013 09:30h

    O dal meni cini se da oni jos sada narucuju Vip licnosti ,za sledeci pokusaj okupljanja uvrnutih??? Idi brate Zeljko ,ali trazi bar 100000 evrica,nek budu ponosni ,da im bar jedan normalan uzme lovu na zakonit nacin.Kao i obicno bar je u necemu ovaj gladni narod slozan-NEMA PARADE ,ipak treba nama malo ruskog zakona ......

  • Milan Vreme: 15.11.2013 12:40h

    A koliki će honorar za nastup da dobije?

  • MM Vreme: 15.11.2013 15:07h

    Kada se srpska javna licnost, pa i obican gradjanin negativno izrazi o homoseksualcima, to nije zato sto on(a) zaista tako misli, vec zato da bi je drugi opazili kao nekoga ko "nije peder" i da bi time podigla sebi popularnost. Ovakve izjave znace govoriti ono sto drugi zele da cuju, ne ono sto osoba stvarno misli. Cilj je (proracunato) postizanje odgovarajuce reakcije publike.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP