Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

UPORNA

Goca Tržan: Ni pored dijabetesa ne odustajem od vantelesne!

Autor: Story.rs | 13.05.2014 - 17:30:00h | Komentara: 3

Pevačica priča o bolnom suočavanju sa saznanjem da joj je zdravlje ugroženo i otkriva kako joj je novonastalo stanje dodatno pospešilo želju, ali i mogućnosti da svom vereniku Radomiru Raši Novakoviću podari dete

Besna na bivšeg muža: Goca Tržan

Goca Tržan | Foto: Jelena Vučetić

Iskrenost po kojoj je prepoznatljiva na domaćoj estradnoj sceni mnogo puta obila se o glavu pop pevačici Goci Tržan (39), ali je zahvaljujući njoj u više navrata i pomogla drugima da nađu rešenje za svoje životne probleme. Sada kada je saznala da boluje od dijabetesa, pomoć je potrebna i njoj, mada se i dalje trudi da svojim primerom upozori i posavetuje sve one koji prolaze kroz slične zdravstvene poteškoće.
Tržanova otkriva kako su na vest o bolesti reagovali njeni bližnji i strahuje li da će se ovaj zdravstveni problem naslednim faktorom preneti na njenu ćerku Lenu. Ona ističe da joj je verenik Radomir - Raša Novaković (25) najveća podrška u mučnim trenucima s kojima se suočila nakon jednog naizgled sasvim običnog pregled kojim je želela da otkrije razloge što ne može da zatrudni sa svojim partnerom.
Kako ste saznali da bolujete od dijabetesa?
- Otišla sam kod fiziologa, doktora Dejana Čubrila, na detaljne preglede koji bi pospešili moje pokušaje da ostanem u drugom stanju. Htela sam da otkrijem šta nije u redu, uradila sam analize krvi i utvrđeno je da imam povišen insulin i da je njegova vrednost mnogostruko veća nego što bi smela da bude. Imam takozvanu insulinsku rezistenciju.
Kako se to odrazilo na vaš svakodnevni život?
- Zbog toga sam bačena na vrlo grubu i rigoroznu dijetu. Sada sam već počela normalnije da se hranim, ali dvadesetak dana bila sam na surovom režimu ishrane i pod lekovima koji su mi držali insulin pod kontrolom. Lekari prognoziraju da ću za šest meseci prestati sa terapijom i da će se sve regulisati.
Bitno je naglasiti da je dijabetes bolest s kojom se prilično normalno živi...
- Da, ali može da izazove razna oštećenja organa. Cirkulacija je mnogo slabija nego što bi smela da bude, izaziva inflamatorne procese u organizmu jednostavno nije zdravo da insulin bude toliko povišen. Većina gojaznih osoba kojima se pije voda a ne znaju zašto, verovatno ima insulinsku rezistenciju, samo što je to ljudima nepoznato jer nisu dobro informisani i o tome se ne priča.
Da li je Raša i u ovoj situaciji u potpunosti uz vas?
- Da. Čak se i solidarisao sa mnom pa je maltene gladovao, tačnije dvadeset pet dana jeo je istu hranu kao i ja.
Sledeće godine ponovo planirate da odete na vantelesnu oplodnju koja vam do sada nije uspevala?
- Nadam se da će nam moje trenutno zdravstveno stanje pomoći da ostanem trudna prirodnim putem. Ako se to ne dogodi, onda ćemo u januaru krenuti sa pripremama za veštačku oplodnju.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 13.05.2014 17:40h

    Добро,добро,разумели смо фору!Само ти тамо нешто напиши да ја биднем у новинама?И ја ето цркавам од сикирације!Ће ми Гоца Тржан пропадне?Да ми је да знам окле презиме ТРЖАН?

  • Tatjana Vreme: 13.05.2014 18:46h

    Goco,da li si sigurna da je iznosenje intime iz tvog zivota dobra reklama za tvoji pevanje?

  • VITEZ Vreme: 14.05.2014 10:10h

    Ova Tržanka udarila na sva zvona, ne bih se čudio da počne pustati bradu, imali nešto što ne znamo o njoh Maji Nikolić, Dari buba M, Nataši B. Gogi. Ako sve krenu putem pobednice Evrovizije opet će nas zvati Četničkom nacijom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP