Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

SVAKA ČAST!

Goran Bregović donirao 20.000 evra i apeluje da se pomogne Romima!

Autor: Kurir | 20.05.2014 - 14:30:00h | Komentara: 4

Slavni muzičar Goran Bregović priključio se akciji prikupljanja pomoći ugroženima u poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Povratak međ raju:  Goran Bregović

Goran Bregović | Foto: Zoran Lončarević

On je jedan od velikog broja poznatih ličnosti koje nisu časile časa, već su odmah krenule da doniraju novčana sredstva. Njegova pomoć nije mala. Brega je dao čak 20.000 evra. Frontmen Orkestra za svadbe i sahrane mislio je i na narod u Srbiji i na ljude u Bosni i Hercegovini, pa je pomogao obema državama jer se suočavaju s poplavama nezapamćenih razmera.

Pomoć i u robi

Kako saznajemo, muzičar je pomogao gradiću Ub sa 10.000 evra, a istu sumu donirao je gradu Maglaju. Brega je u stalnom kontaktu s ljudima koji su na čelu ova dva grada, kojima je vodena stihija nanela veliku materijalnu štetu, a mnoge porodice ostavila bez domova. Nekoliko hiljada ljudi ostalo je bez ičega, a osim što im je pomogao finansijski, poslao je narodu i osnovne životne namirnice.

Razgovor s nadležnima

- Tačno je da sam uplatio novac, ali ja ne volim da pričam o svom humanitarnom radu. Razgovarao sam s nadležnim organima u Srbiji i Bosni i Hercegovini kako bih saznao koja su područja najugroženija. Čuo sam se predsednicima opštine Ub i Maglaj da vidim šta im je najpotrebnije.
Konvoji su juče krenuli i, prema informacijama koje imam, stigli su na odredišta. Velika tragedija zadesila je Srbiju, Bosnu i Hrvatsku. U ovim teškim trenucima apelujem da se posebno povede računa o Romima, koji su najteže pogođeni - rekao je Bregović. Brega je apelovao na narod da ostane ujedinjen i kad se voda povuče, i naglasio je da će on i njegovi prijatelji nastaviti da pomažu.
Poslednji komentari
  • Stevo Nikolic Vreme: 20.05.2014 16:36h

    Brega je uvijek pomagao prave stvari i u dobru i u zlu sto je dokaz ova najnovija pomoc poplavljenima i to onima koji je naj vise trebaju a ne po nekoj prijateljskoj ili rodbinskoj vezi ..Drago mi je da je brega jos uvijek u dobroj kondiciji iako smo vrsnjaci sto znaci da ce Brega da pomaze i u buducnosti ako to bude bilo potrebno ..Eto neka se i drugi ugledaju na Bregovica i eto olaksanja za sve ugrozene ...Pozdrav od Steve iz dalekog Perth-a gdje svi pratimo dogadjaje u starom kraji ...Pozdrav...!!!

  • Srba Vreme: 20.05.2014 19:43h

    Možete misliti kada bi Đoković nakon doniranja pola miliona dolara rekao da se naročito povede pažnja o Srbima !? Naravno da ne možete jer on to nikada ne bi rekao i jer je taj novac dao bez ikakvih uslova isključivo da bi pomogao svim građanima Srbije ! Evo ja sam juče uplatio 1000 dinara i hoću da se naročito obrati pažnja na Srbe jer su oni najugroženiji u Srbiji,bre ! Šta da svako ko uplati neku bedu,kao ja i gos'n Bregović u skladu sa svojim primanjima,ima želju gde da idu te pare !?

  • buk Vreme: 21.05.2014 06:57h

    Od koga je i previse je

  • jana Vreme: 20.10.2014 13:04h

    E pa g.Srbo , svi bi trebalo da postavljaju takav uslov upravo zato da bi novac otišao onome kome je i namenjen...a ne da završi tamo gde ne treba a gde obuično završava na žalost.... izgleda da ste neinformisani.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP