Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

VRAĆA SE KUĆI

Goran Bregović i ušteđevinu prebacio u Sarajevo!

Autor: Avaz online | 24.09.2013 - 14:30:00h | Komentara: 4

Goran Bregović zaokružio je u potpunosti svoj povratak u rodno Sarajevo. Kako saznajemo, čuveni muzičar pre nekoliko dana je svoju kompletnu životnu ušteđevinu, koja se meri milionima eura, prebacio je u nekoliko banaka čije je sedište u Bosni i Hercegovini.

 Angažovao studente

Još od januara prošle godine u Breginim dokumentima kao adresa stanovanja upisana je sarajevska ulica Čekaluša. I muzički studio, takođe prošle godine, prebacio je u bh. prestonicu i kao asistenta angažovao studenta Muzičke akademije.U pauzama između koncerata Brega u sarajevskom studiju komponuje  nove projekte, a među njima i operu "Orfej", za koju je dobio porudžbinu od nekoliko evropskih opernih kuća.Bregović, koji već godinama uživa svetski ugled, o čemu svedoči i to da je bio u konkurenciji za muzičku nagradu Gremi, počasni je doktor britanskog Univerziteta Šefild, počasni građanin Buenos Airesa, Atine, Tirane, a trenutno se nalazi na velikoj turneji na kojoj promoviše  svoj aktuelni album "Šampanjac za Cigane"

Goran Bregović

Goran Bregović | Foto: Nenad Milošević

 Veliki projekat

Nastupao je u prestižnim svetskim dvoranama, a trenutno sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane svira u Italiji. Narednog meseca njegove koncertne destinacije bit će Amerika i Meksiko.
Uz sve to, prema našim informacijama, Brega priprema veliki i važan projekt koji će imati internacionalni odjek, a njegova velika promocija biće  upriličena upravo u Sarajevu.
Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 24.09.2013 16:48h

    Brega je bio dobar roker koji, u poslednjih 20 godina, potkrada samog sebe.Orkestar za svadbe i sahrane je uzasno dosadan koncept.Kada sam gledao jednu italijansku emisiju bilo me je sramota zbog njega.Voditelj je bio zbunjen,publika hladna,orkestar besramno neuvezban.To je bio pravi fijasko,kao i vecina njihovih nastupa.On nema pojma sta radi na sceni.Jadan Brega.U ovom svetu bez standarda namlatio je milione, ne zna se na cemu.Mora da se najcesce oseca kao *ovno.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 24.09.2013 19:44h

    Добра вест. Србија се прочишћава, Још да се уклони оно трупло са Сењака, па да нам сване. Нека овај лик води собом и Чолу, исти су: антисрпски несрби и несрпски Срби.

  • X man Vreme: 24.09.2013 20:42h

    To ti je pametno da se vratis odakle si dosao...ne znam sta si radio u Srbiji uopste

  • loscarlos Vreme: 24.09.2013 20:49h

    Ne treba ga mrzeti sto je svoj novac prebacio tamo gde dobija vecu kamatu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP