Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

DEMANTOVALA

Hanka Paldum protiv advokata:
Nisam zlostavljala logoraša!

Autor: Tanjug | 22.03.2013 - 12:00:00h | Komentara: 1

Pevačica Hanka Paldum demanovala je da je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) protiv nje pokrenula istragu zbog sumnje da je pre 12 godina na Igmanu zlostavljala logoraša Gorana Goluba iz zatvora "Silos" i navela da je prijavila advokata Duška Tomića zbog, kako tvrdi, "iznošenja laži".

hanka paldum

Hanka Paldum

- Protiv mene nije pokrenuta istraga. Mene to nimalo ne raduje, jer bih volela da se, napokon, pokrene i da se dokaže da sam nevina i da se skine ljaga s mog imena - navela je Paldum sarajevskom "Dvnevnom avazu".

Bosansko-hrcegovačka pevačica je naglasila da je, nakon njene prijave, Regionalna advokatska komora Sarajevo pokrenula disciplinski postupak protiv Tomića zbog iznošenja laži u slučaju "Silos".
- Slagao je da sam spominjana u tom procesu. U ovoj advokatskoj komori pokrenut je proces protiv njega i juče je trebao da da iskaz. Tomić se nije pojavio, a ja sam bila pozvana u svojstvu svedoka - tvrdi Paldum.
Sarajevski dnevnik je kontaktirao i Jasminu Cero, disciplinskog tužioca Regionalne advokatske komore Sarajevo koja vodi postupak protiv Tomića.
- Sprovodeći proceduru ocenila sam da, prema mom mišljenju, postoje pojedini elementi za povredu kodeksa advokatske etike i u tom delu je podignuta optužnica. Predmet je pred disciplinskim sudom. Sledeća rasprava zakazana je za 3. april - navela je Cero i dodala da je Tomić opravdao svoj izostanak.
Sporni događaj datira iz januara 1993. godine kada je Golub sa drugim srpskim zatočenicima iz logora "Silos" kopao rovove i uredjivao plato na kom su za "Alijinu vojsku" pevale estradne zvezde iz prestonice BiH.
Golub je svedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svedok protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u tom zloglasnom logoru i, prema njegovim rečima koje su preneli srpski mediji, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, "ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta".
U logoru je bio od juna 1992. do januara 1996. godine i spadao je u grupu onih logoraša sa najdužim stažom, a strahotu koju je doživeo, kako je tada rekao, "od jedne estradne zvezde iz Sarajeva koja sada često peva i zarađuje veliki novac i u Srbiji", Golub nije želeo da iznosi na suđenju.
Paldum je demantovala da je ona ta pevačica koja je mučila Srbe u logoru na Igmanu.
Poslednji komentari
  • radmila spasovic Vreme: 22.03.2013 12:57h

    gde ima vatre ima i dima .svima nama iz Srbije je u secanju kakve je izjave gospodja davala za vreme rata u Bosni mozda je kasnije ona navodno to zaboravila al ovde vecina nije .Al nije ona jedina sa tih prostora koja je pljuvala po nama .a nakon rata dolazila ovamo i punila hale i sa debelim stekom odavde odlazila stvarno su retki ti tako zvani umetnici koji su pljuvali ponama a da kasnije nisu dolazili ovamo kao da se nista nije dogodilo a pravu istinu o tom logru zna taj covek i kroz sta je prosao mi mozemo samo da nagadjamo a dama posle svega ovoga mozda napuni arenu jer to je moguce samo u Srbiji

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP