Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

POZNATI PEVAČ OTKRIO KAKO JE OD PEVAČICE NAPRAVIO PROROČICU

Hasan Dudić: Ja sam stvorio Kleopatru!

Autor: D. Petrović | 10.10.2013 - 16:53:00h | Komentara: 5

„Ja sam saznavao pojedinosti o ljudima, ko se s kim švaleriše, ko koga ostavlja, te samjoj to govorio, a Kleopatra im je proricala sudbinu”, kaže Hasan Dudić

Kleopatra i Hasan Dudić

Kleopatra i Hasan Dudić

Pre nego što će postati Kleopatra („balkanska proročica, krunisana kraljica među prorocima“, kako je govorila reklama), ta ista osoba bila je najpre poznata kao Duško, a onda i kao Dušica Ilić, čiji je intervju o promeni pola juče preneo naš list. No, uprkos tome što je u ispovesti za tadašnji sarajevski „As“ Dušica ispričala o promeni pola, ostaje nepoznanica kako je mikrofon zamenila kristalnom kuglom, promenila ime i počela da proriče sudbinu. Novu svetlost na taj deo života osobe koja je devedesetih putem malih ekrana ubeđivala naciju da je vidovita bacio je Hasan Dudić, koji je za „Alo!“ otkrio da joj je on nadenuo nadimak i od nje napravio vidovnjakinju.

- Ako vam iko može nešto reći o Kleopatri, to sam ja, jer se poznajemo od davnih dana. Upoznao sam je u Bijeljini, odakle je ona, ali i moja majka. Onda se Kleopatra doselila u Šabac i pod imenom Dušica Ilić počela da peva u jednoj poznatoj kafani u našoj mahali. Tada još uvek nije promenila pol. Ubrzo je postala atrakcija u šabačkoj mahali, deca su je mnogo volela, donosila su joj cveće na nastupe. Svi su je voleli, a ona je tada svima pomagala. Recimo, kada neko ode od kuće, ona bi ga primila u svoju kuću i pomagala mu. Kleopatra je tada bila ono što je danas svratište - priča Dudić, koji nas uvodi u priču o tome kako je Dušica Ilić postala Kleopatra.

Zabrana

 
- Počela je dosta da nastupa po Srbiji i svi mi pevači koji smo nastupali zajedno sa njom smo joj pomagali. Bila mi je kao član familije i Šaban i ja smo joj pomagali, a ona je imala jaku želju da promeni pol. S obzirom na to da sam joj u to vreme bio kao brat, ja sam joj pomogao. Pre toga me je jednom pozvao prijatelj iz Beča, vlasnik jedne kafane, i rekao mi da mu treba neko da peva kod njega. Ja sam odveo Kleopatru, tada se još zvala Dušica. Dok sam ja pevao na drugim mestima u Beču, ona je nastupala kod tog mog prijatelja. Međutim, tamošnji muzičari je nisu dobro prihvatili, te me je posle nekog vremena zvao taj moj drug i pitao me koga sam mu to doveo, da li je muško ili žensko. Pretilo je da eskalira u ozbiljan problem. Tada sam otišao u taj lokal i rekao sam da će od sutra u toj kafani, pored pevanja, čuvena vidovnjakinja da proriče sudbinu - priča Hasan i otkriva kako je nazvao Dušicu Kleopatrom.
- Ta vidovnjakinja je bila ona, Dušica, ali ja sam joj promenio ime, nazvao sam je Kleopatra. Ona je tada imala muža, njega sam zvao Sanpatra. Bilo nam je sve to zanimljivo, ona je u kafani proricala sudbinu i ja sam joj napravio dobru reklamu, pa su ubrzo ispred tog lokala počeli redovi da se prave. Tu i tamo sam saznavao pojedinosti o ljudima, ko se s kim švaleriše, ko koga ostavlja, te sam joj to govorio, a Kleopatra je bila dobar psiholog i onda je sve to saopštavala svojim klijentima. Mada, imala je ona tu neku sposobnost da provali šta se ljudima dešava i ubrzo su masovno dolazili. Dešavalo se da za dva sata zaradimo kao sada 3.000 evra - priča Hasan koji tvrdi da je Kleopatra posle promene pola odlučila da zauvek promeni profesiju.

Kleopatra i Hasan Dudić

Kleopatra dok se još predstavljala kao Dušica

- Kada smo se vratili iz Beča, ja sam joj i ovde napravio dobru reklamu i plakat, a ona je počela ozbiljno time da se bavi i bila je dobra. Dobro je zarađivala, a posle promene pola, u Italiji je uradila grudi kod nekog dobrog plastičnog hirurga. Od siromašnih nikada nije uzimala novac, već im je davala. Kada bi dolazio neko ko traži dete, ona mu ne bi uzele pare ni za živu glavu. Kleopatra i sada dobro radi, često je u Makedoniji, sarađuje sa Esmom Redžepovom, popularna je i u Italiji. Nas dvoje smo ostali dobri drugovi, čujemo se često i za nju me vežu samo lepe uspomene - završava priču Hasan Dudić.

Šampion u boksu bio zaljubljen u Kleopatru!
O tome koliko je Kleopatrina operacija promene pola bila uspešna, najbolje svedoči izjava Hasana Dudića o tome da se poznati šampion u boksu Aziz Salihu zaljubio u čuvenu proročicu dok je još bila pevačica pod imenom Dušica Ilić.
- Kada sam Dušici odradio plakat, ona je na njemu izgledala kao kraljica. Sećam se da je za slikanje obukla zelenu haljinu i kada je plakat video moj drug, čuveni šampion bivše Jugoslavije u boksu Aziz Salihu, bio je u šoku. Odmah mi je tražio da ga upoznam s njom. Rekao mi je: “Ona je lepotica, ovo je žena za mene”, i ja sam ga upoznao s njom, a ona je bila šašava, odmah ga je poljubila u usta, posle smo mu rekli da je bila muško. Kleopatra je dugo bila udata za jednog momka iz Vrnjačke Banje i uvek je govorila da ima sina, a to je u stvari bilo dete njene sestre - rekao nam je Hasan.

Poslednji komentari
  • Sanja Vreme: 10.10.2013 17:45h

    Onda i ti i ona- on treba krivicno da odgovarata zbog prevare, iznude, proricanja...

  • Драгомир Vreme: 10.10.2013 19:57h

    Када је тај босанка била некада на телевизији и имала своју емисију огавније и мизерније Србија није видела!То је била ревија простаклука коју нико нормалан не би гледао.Битно је да тај Клеопатра користи до зла бога наивност нас србијанаца?

  • Anonymous Vreme: 10.10.2013 21:17h

    Kako ono kazu...cega se pametan stidi, budala se ponosi.. ali bukvalno

  • Thorg Vreme: 16.10.2013 09:05h

    ''Onda se Kleopatra doselila u Šabac i pod imenom Dušica Ilić počela da peva u jednoj poznatoj kafani u našoj mahali. Tada još uvek nije promenila pol.'' ????? Kako nije promenila pol a zvala se Dusica ??? Prvo je bila musko,pre promene pola,a ovaj kaze da je poceLA da peva pod imenom Dusica??? Nesto ovde ne stima...Hasane,suplja ti je prica!

  • mira Vreme: 02.12.2014 02:52h

    hasane,kazes da si dobar prijatelj sa kleopatrom a ovakve stvari pa cak i da su tacne ,nikad se nebi rekle javno.Cini mi se da ti fali medijska paznja,pa preko nje hoces da dobijes publicitet.Jadan je svako ko ima ovakvog ,,prijatelja,, neprijatelji mu ne trebaju.P.S. ne ulazim u to dali je tacna ova prica

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP