Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

MIRA BANJAC, TV SERIJA „ZVEZDARA“

Hrabra i opasna baba!

Autor: D. A. | 10.02.2015 - 10:30:00h | Komentara: 0

Mira Banjac, legenda srpskog glumišta, dobila je sve moguće glumačke nagrade i priznanja koje dodeljuju pozorišni, filmski i televizijski kritičari i publika. Živi osmu deceniju života mirnim životom u Novom Sadu, sa svojim sinom Branom Jovanovićem. Pre izvesnog vremena, pristupila je Demokratskoj stranci i rekla da ne očekuje ništa od partije, već samo želi da pomogne. Kaže da nije imala buran žiivot, pa tako nije ni imala ljubavnih muka.

Celu svoju karijeru dala bih za jedno  unuče. Ne da  bog sve!

Celu svoju karijeru dala bih za jedno unuče. Ne da bog sve!

- Celu svoju karijeru dala bih za jedno unuče. Ne da bog sve! U životu postoji ravnoteža, ali nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam kratka za unuče, ali to je takva sudbina - kaže ona.
Tvrdi da odavno nema snage za komplikovan pozorišni život, iako je najveću popularnost doživela baš u “Ateljeu 212”, briljirajući kraj Zorana Radmilovića.


- Nekada ste za angažman na televizji i filmu morali da častite druge, sad možete da častite sami sebe. Ja sam ceo svoj život izborila sama i zato je moj životni moto - dok je meni mene...
Na pitanja odakle joj snage da putuje svakog dana na snimanje u Beograd, iako je već punih 67 godina na sceni, ona će kratko:
- Ja sam se na vreme sporazumela sa svojim godinama. Dani su mi lepi, ugodni i ne osećam teret starosti. Uvek sam pazila šta radim i šta govorim u javnosti i medijima. Kao vodilja u životu, poslužila mi je konstatacija Isidore Sekulić: “Pazite se, slava je kvarljiva roba”.

Glumačka legenda u ulozi vremešne beogradske dame Milunke, kojoj su komunisti oduzeli pekaru, fabriku i hotel

Glumačka legenda u ulozi vremešne beogradske dame Milunke, kojoj su komunisti oduzeli pekaru, fabriku i hotel | Foto: RAS

 
Mira je ranije igrala u seriji i filmu Dragoslava Lazića „Seljaci“, a i sada ima zanimljivu ulogu u njegovoj TV seriji „Zvezdara“. Glumi staru beogradsku damu Milunku, kojoj su komunisti oduzeli pekaru, fabriku i hotel. Sada, u vremenu restitucije, i Milunka traži da joj vrate hotel u kojem je provela detinjstvo i za kojeg je vežu lepe uspomene. Međutim, korumpirani političar je sredio da mafjaš kupi hotel, a tu je i njen naslednik Dragoljub, kao i njegova porodica Simić, koja očekuje novac od hotela.
- Imam čitav arsenal, od kubure iz doba Karađorđa do “kalašnjikova” - kroz smeh će simaptična Mira.

- Poručujem tom mafijašu da se ne igra sa mnom. Braniću hotel, svoju dedovinu, svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Volim da radim sa Lazićem. Mislim da će se publici dopasti ova hrabra, opasna i odlučna baba, kakvih ne manjka u Srbiji - sigurna je Mira.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP