Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OTKRILI TOPLU VODU

Hrvati: Sovjetski lobi propast za Srbe, Hrvate i Crnogorce

Autor: Pulsonline | 15.05.2013 - 16:00:00h | Komentara: 3

Posle prve polufinalne večeri 58 Eurosonga jasno je da su zemlje bivše Jugoslavije doživele debakl i da uz Srbiju u finale u Malmeu nisu prošle ni Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Javnost u Hrvatskoj ima i obrazloženje za neslavan nastup svojih predstavnika, ali ostalih sa bivšeg prostora i tvrde da je „Sovjetski glasački lobi“ uništio prolaz dražava eks-Jugoslavije u finale!

Evrovizija, Malme

I Hrvati tvrde da su "Moje tri" bile dovoljno dobre za finale| Foto: Eurovision

Na većini portala dnevnih listova u Hrvatskoj kao i društvenim mrežama konstatuje se da su znatno lošije pesme izborile nastup u finalu za razliku od na primer hrvatske i sprske pesme koje su takmičenje završile već prve večeri.


-Hrvatska ipak nije prošla u finale Eurosonga. Očito je ove godine bio jači ruski lobi. Dok nijedan predstavnik iz regije, uključujući Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju, takođe nije prošao dalje, u deset finalista našli su se Rusija, Moldavija, Ukrajina, Estonija, Belorusija, Danska, Belgija, Irska, Litvanija i Holandija. Nismo razočarani jer smo sve odradili kako treba i dali sve od sebe. Nismo se mogli odupreti bivšem SSSR-ovskom dobrosusedskom odnosu i lobiju, kaže se u komnetaru, zapravo lamentu na sajtu zagrebačkog “Večernjeg lista”.

I na komentarima provejava uverenje da je ove godine sve bilo “izrežirano” da zemlje Balkana ne prođu u samu završnicu Eurosonga, a da se prednost da “sovjetskom i skandinavskom bloku”:

- Naša klapa je pevala iz duše a srbijanske su devojke plenile mladošću i vedrinom, ali ni mi ni oni nismo imali šanse jer Eurosong više neće finaliste iz ovog dela Evrope, smatra jedna od razočaranih hrvatskih forumašica.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 15.05.2013 16:16h

    Moram ippak reci da su Hrvati imali ubjedljivo najlosiju pjesmu sa momcima u narodnoj nosnj??? Neopravdano nije prosla Austrija,ipak je bila bolja od Bjelorusije,gdje su u finale prosle noge.

  • mico Vreme: 15.05.2013 16:24h

    MOJE TRI NISU PROSLE, A VASE

  • ana Vreme: 15.05.2013 19:52h

    Svi predstavnici bivse Jugoslavije su Imali trecerazredne pjesme.Hrvatska je bila uzasno losa,zaboravili da je Eurosong,pjesma Miseria je tipicna za mala sela po Dalmaciji.A ove tri iz Srbije,,styling kritican,one su za Grand Show ili kako vec hocete.Joksimovic se ne ponavlja,originalnost se trazi.I nemojmo optuzivati druge za nase neuspjehe.Inace Eurosong je izgubio na vrijednosti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP