Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

A NOVINARI ĆE MORATI DA PEVAJU!

I Sandra Afrika napisala kolumnu: Ja sam mnogo više od dobrih sisa i guzice!

Autor: Sandra Afrika | 21.07.2013 - 23:17:00h | Komentara: 12

"Upravo ispijam prvi gutljaj jutarnje kafe i započinjem svoju prvu kolumnu. O čemu pisati? Priznajem, kada mi je ponuđen posao kolumnistkinje, bila sam oduševljena. Pomislila sam, eto još jedan novi izazov. Volim izazove", ovako je pevačica Sandra Afrika započela svoj prvi blog, koji vam prenosimo u celosti.

Sandra Afrika

Sandra Afrika | Foto: Twitter

Prisetila sam se svih zabavnih estradnih trenutaka koji bi sigurno mnoge zainteresovati i pomislila; „Ok, mogu pisati o događanjima u shoubizu. To je uvek dobrodošla tema, posebno ako dolazi iz perspektive jednog od aktera”.

Nakon svega nekoliko dana, desila se sumnja. Ne, to nisam ja. Ne mogu pričati o životima svojih kolega, kakvi god oni bili, pozitivni ili negativni. Previše ih poštujem i poštujem ovaj posao koji radim i nikada ne bih mogla podeliti sa masom javnosti, njihove intimne trenutke, bez obzira da li bi ih oni učinili većima ili manjima u vašim očima.

Većina nas estradnjaka ipak voli imati bar jedan delić života samo za sebe, on je naš i samo naš, nije pod lupom javnosti.

Uostalom ja ni nisam baš vešta u pisanju. Da odmah ne bude zabune, nisam još jedna od onih koja je umislila da znam nešto što ne znam. Itekako sam svesna svojih talenata, pisanje nije jedno od njih i ne želim da pomislite ”ah, evo još jedne od njih, umišljene kolumnistkinje”. Ne želim svojim pisanjem podceniti pisce, kolumniste, novinare i sve one kojima je pisana reč – život. Moj život je muzika i bez obzira na to što će se uvek naći neko ko će osporavati moj talenat i moj rad.

Sandra Afrika

Sandra Afrika | Foto: Twitter

Ne osuđujem ničiji rad, ali činjenica jeste da ima dosta onih koji su se muzici posvetili na način; “Ok, sad mi je malo dosta biti posvuduša i pojavljivati se po naslovnicama bez pravog zanimanja, pa hajde da ja sad malo pevam. To je lak novac. Snimiš pesmu. Svratiš u neki klub, otpevaš pesmu na plejbek, uzmeš novac i ja sam pevačica”. Da se razumemo, treba i za tako nešto imati hrabrosti i neku vrstu talenta. Ali ja celim svojim bićem živim za muziku. Radujem se svakoj novoj pesmi kao žene zlatnoj kreditnoj kartici u radnji Louboutina. I svakom posetiocu koji je tamo, upravo i samo zbog mene. Svakom honoraru jer mi donosi opet novu pesmu,radost!

Nadam se da shvatate sad moje sumnje i zašto mi je trebalo toliko da se odvažim i napokon svoje misli prenesem na papir. Uspaničeno sam nazvala urednika "Top Estrade" i priznala mu; “Ja možda nisam za ovo. Mislim da nisam dovoljno hrabra za taj korak i ne želim da me kritikuju zbog nečega što znam da ne radim savršeno. Ja čak ni ne znam o čemu da pišem. Oprosti što sam te izneverila“.

Sandra Afrika papraco crna gora guza

Sandra Afrika | Foto: Zoran Ilić

On se nasmejao: ”Sandra, niko ne očekuje novu Simone de Beauvoir. Samo budi to što jesi i dok pišeš” .


Pomislila sam; “Ok, u pravu je.. Mogu biti prva kolumnistkinja koja zna da ne zna. Mogu pisati o sebi, o svojim osećanjima, sumnjama i nesigurnostima. Pružiti onima koji me vole ipak jedan mali delić sebe, njima nepoznat. Dopustiti im da me upoznaju i shvate ko je zapravo Sandra”.

A Sandra je jedna obična devojka, koja je okarakterisana kao predmet za pljuvanje i ponižavanje.


Sada, završavam time da je muzika moj život, da volim da pevam.
Da se smejem. Igram.

Sandra Afrika papraco crna gora guza

Sandra Afrika  | Foto: Zoran Ilić

Plačem onda kada je to potrebno, da budem bolje.
Moj facebook: https://www.facebook.com/sandraafrika88
Moj twitter: https://twitter.com/SandraAfrika

Znam da će se naći i oni kojima je samo moja pozadina dobra. Divlja jagoda, kojoj bi neko napravio sina.


ALI HTELI VI TO ILI NE,SANDRA JE MNOGO VIŠE OD DOBRIH SISA I GUZICE. Ako je taman tek nekolicina onih koji žele upoznati Sandru, kao ženu, ljudsko biće i jednu od vas, onda ću za njih nekoliko ja biti “kolumnistkinja u pokušaju”. Do sledeće kolumne. Vaša Sandra Afrika.

Poslednji komentari
  • mojeimenijevazno Vreme: 21.07.2013 23:36h

    Dobro si rekla 'ne umem da pisem', ne umes. Pored toliko talentovanih pisaca, novinara.. ocekuju od estradne 'zvezde' da iznese kolumnu. Procitala sam i slatko se nasmejala, koliko govorite o 'moralu', a vas moral ce se ipak svesti na 'morala sam'. Ne moze neko ko pravi takvu nazovi 'muziku' da bude umetnik, da osim novca oseca i voli muziku. Vi ste predmet ismejavanja kod normalnih ljudi , a kod primitivnih 'seks bombe koje bi rado posedovali' (odnosi se na muski rod), bas to ste, stvorene za pravljanje 'tralala pesmica' koje su hit dva meseca, i stvorene da pokazujete sto vise koze, ne bi li privukli publiku. Pa takva osoba da napise kolumnu? Jadan li je ovaj svet, ova kolumna i vas nazovi 'moral'.

  • Miroslav Vreme: 22.07.2013 00:02h

    Ti nisi nista vise od grudi i zadnjice,samo to imas i sa tim mozes da se "pohvalis",niti imas razuma/ne samo ti/,imas nesto ali ti je on medju nogama,a o muzci,jadna zemljo koja tebe ima i slicne tebi.U potpunosti podrzavam komentar ""moje ime n ije vazno" i u potppunosti se slazem sa svakom recju koje je iznela doticna,bez imena ,samo ja svije dadoh da se zna.

  • TRALALALA Vreme: 22.07.2013 01:11h

    ljubomorne i sve ostale cure svoje komplekse rješavajte negdje dalje.. pišete da je ona tu samo guzica i sise i da neko ko takvu muziku pjeva da ne moze volit muziku i baviti se njome.. ona je sigurno voli, i može uživat u njoj kako joj se prohtije.. bio sam na par live nastupa i stvarno se vidi napredak u njezinom radu pogotovo pjevanju... a to što u prvi plan stavlja guzicu sise, to je njen problem, mora nekako priuvuc publiku da posluša pjesmu, KO MOŽE NEK IH POKAZUJE, KO NE ŽELI ILI NEMA ŠTA, SLOBODNO NEK SE RJEŠAVA KOMPLEKSA NEGDJE DALJE... sandra, samo napprjed...

  • mika Vreme: 22.07.2013 02:15h

    Bravo, jos jedna spisateljica! Dokaz koliko je nas narod kreativan i svestrano obdaren.

  • laks Vreme: 22.07.2013 02:55h

    draga sandra bez uvrede al ti si bar 95% dobre sise(verovatno silikoni) i dobra guza ( koja je pristojne velcinine na tvoju visinu), cuo sam tvoje pesme i kako uzivo pevas i mogu ti reci samo ovo,molim te molim te ko boga nemoj vise pevati,drzi se igranja to ti bas lepo ide,nemoj vise pevati nije problem text problem je sto ti ne umes da pevas a vodis se parolom a kad mogu druge mogu i ja. iskreno ko te ubedjuje da umes da pevas taj te u lice laze,zgodna si i simpaticna devojka ( jos kad se nasminkas sve je bolje) nadji sebi lepo mladog dobrostojeceg momka i budi srecna ne treba ti u zivotu to pevanje nije to za tebe od srca ti kazem,samo dajes ljudima povoda da te smatraju sponzorusom,ne zato sto su zli vec zato sto jednostavno sama stvaras takvu sliku o sebi,ne moze ti se pomoci kad ti sama sebi odmazes sa tim pevanjem,kasno je sad da ucis da pevas drzi se igranja lepo ti to ide i slikaj se opet za ckm ako bude prilike,lep pozdrav

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP