Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

DNEVNIK JEDNE STARLETE

In Memoriam

Autor: Nada Đukić Blondi | 20.10.2013 - 12:10:00h | Komentara: 24

Užasno grmi i seva večeras, sprema se nevreme baš kao ovo u mom srcu i duši. Tuga i bol me lome, vraćaju sećanja na prošle srećne dane. Nedostaje mi moj jedinstveni muškarac i njegov lik. Nedostaje mi njegova ljubav, nežnost, bliskost, toplina njegovog zagrljaja i njegove duše, njegove oči pune razumevanja.

Nedostaje mi da me neko voli jačinom kojom je samo on umeo da voli. Fali mi muškarac čija sam bila više nego što ću ikada biti ičija, muškarac kojeg neću videti više nikada.

Blondi Sada smo zajedno samo u snovima, proganjam njegov lik koji se u svitanju gubi i mrzim svaki novi dan koji me lišava njegove prisutnosti. Iznenadni gubitak voljenog bića deluje tako destruktivno na čoveka. Nezamisliv i neopisiv bol remeti san i apetit. Protiv te tuge je nemoguće izboriti se jer obično te preplave sećanja, često je prisutan i strah koji ne može da se objasni.

Neprihvatanjem gubitka činila sam da reakcija na tu realnost bude još bolnija, intezivnija i duža. Postajala sam depresivna i anksiozna, jer toliki bol nisam mogla podneti, gubitak voljene osobe za mene je predstavljao nešto užasno i neiždrzivo, nezamislivo i neopisivo. Intezivno poricanje realnosti sprečavalo je da proces tugovanja počne.
Plašila sam se tuge, jer tugovanje znači prihvatanje gubitka, zar ne? A ja nisam bila spremna na to. Vremenom sam čak zaboravila da moj dragi više nije živ i ponovo sam ga tražila, a kad bi me gorka istina sustigla, ljutila sam se na njega što me ostavio na taj način.

542Večeras prihvatam i izražavam bol koji osećam, priznajem sebi gubitak i tuga me obuzima, suze liju snagom večerašnje kise koja udara po prozorima moje sobe. Plačem za muškaracem koji nije štedeo na lepim rečima, slušajući me i savetovajući najbolje što je mogao satima, ne podržavajući moje eksponiranje u javnosti, pokušavajuci da me usmeri na neki drugi bolji put i ostvari sve moje snove u budućnosti. 

Evo prihvatam gorku istinu i suočavam se sa njom u ovom trenutku. Ne želim više da odlažem ovaj momenat misleći da sebi tako pomažem. Ovu kolumnu posvećujem čoveku koji je svoje odaje punio specifičnom, drečavom garderobom, kačketima, cipelama, satovima... Čoveku sa svojstvenim stilom koji su mnogi pokušali da kopiraju ali nisu uspeli. Velikom ljubitelju rep muzike i unikatnih stvari. Upravo se prisećam rečenice koju je često govorio: "Ako neko hoće da me kopira samo neka izvoli, da vidim dokle je spreman da ide, da vidim ko ima smelosti da stavi na sebe sve ono što ja nosim" i da to je upravo ono što ga je činilo posebnim, drugačijim a mene je odmah privuklo. Njegov unikatni stil budio je u meni veliku želju i strast. Naša ljubav možda nije bila savršena, ali je bila iskrena uprkos drastičnoj razlici u godinama, bili smo srećni i zaljubljeni.
Provodili smo mnogo vremena zajedno, nedostajali smo mnogo jedno drugom ako se po nekoliko dana ne vidimo zbog obostranih obaveza, provodili smo i po nekoliko sati uživajući u nežnim i hot razgovorima, ne obazirući se na daljinu koja nas je delila. Sećam se svih prelepih trenutaka koje sam doživljavala sa njim i neću dozvoliti da me preplavi osecaj tuge. U sebi ću da nosim veliku količinu sreće i lepih uspomena, ali u jedno sam sigurna: proces žaljenja nikada ne prestaje, jer niko nikada u potpunosti ne može da zaboravi osobu koju je nekada voleo celim svojim bićem. Jedinstveni muškarac će zauvek da ostane urezan u mom srcu...
Poslednji komentari
  • Teodora Vreme: 20.10.2013 12:38h

    Loš pismeni zadatak za četvrti razred osnovne škole, još pisan grudima. Pa kome vi dajete prostor...Uz ostalo, promovisanje ovakvih "vrednosti" dovelo je zemlju do ambisa.

  • Mondo Vreme: 20.10.2013 13:18h

    kako vas nije blam da objavljujete ovo? devojka ima posebne potrebe, vise uopste nije smesno. stvarno, bavite se nekim ozbiljnijim stvarima, i ne gnjavite vise sa svakakvim bicima koja imaju pristup tastaturi.

  • Milaa Vreme: 20.10.2013 13:24h

    Svaka cast. Ja sam odusevljena.Teodora,ne potcenjuj ljude,to sto je ona starleta,ne znaci da je glupa,da nije nacitana,da nije zavrsila skolu,da nema talente..Naprotiv.

  • Lana NS Vreme: 20.10.2013 13:43h

    Ova o Bati Buturovicu:....nisam znala,da covek bas toliko nije imao ukusa.

  • Ana Vreme: 20.10.2013 14:28h

    Jel ovo bilo musko pa postalo zensko?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP