Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

RAZUMNA

Indira: Ne mogu da tražim astronomske honorare kad znam da ljudi nemaju novca!

Autor: Vesti-online.com | 07.01.2014 - 17:00:00h | Komentara: 1

Indira Radić (47) retko priča o privatnom životu, posebno o svom sinu Severinu koji ne želi medijski da se eksponira preko mame. Ali, poznata pevačica otvorila je dušu za "Vesti" i otkrila do sada nepoznate detalje.

Indira Radić pevačica

Indira Radić  | Foto: Masanori Jošida

- Ne pamtim kad sam najluđu noć provela neradno, pa sam i ovde godine za doček pevala u Švajcarskoj. Prethodnih godina sa mnom je putovao, radio i pratio me moj sin Severin. On je odrastao momak, ima 22 godine, a muzikom se bavi iz hobija. Ali, ovog puta ja sam pevala, a on je bio sa svojim društvom i provodio se. Neka, tako i treba.

- Moj sin lepo peva, svira i komponuje, ali mu estradna karijera nije prioritet. Studira, treća je godina, i kada u rukama bude imao fakultetsku diplomu sam će odlučiti koliko će se posvetiti muzici.

Ima li devojku?
- On se već duže zabavlja sa jednom sjajnom curom, finom, pametnom, vaspitanom, koja je meni veoma draga. Ruskinja je, jermenskom porekla. Ona čak fizički liči na mene, iz mojih mlađih dana.

Kako biste reagovali da vam sin saopšti kako želi da se oženi? Da li ste spremni da postanete svekrva, možda i baka?
- Ja sam realna osoba, Severin je odrastao, mlad čovek na koga sam izuzetno ponosna. Pametan je, inteligentan, veoma zreo. Uvek sam ga podržavala, a za ljubav uvek glasam! Pa ima li išta lepše nego kad neko nađe ljubav svog života?! Jedino smatram da ne treba žuriti i donositi ishitrene odluke jer što je brzo, to je kuso. Kada moj sin bude odlučio da je došlo vreme za brak sigurno ću ga podržati. Severin ima moje puno poverenje, sigurna sam u njega, njegovo rasuđivanje, osećanja. Neće on napraviti pogrešan korak u životu jer je do sada znao odlično da sve izvaga, proceni i odluči. Kad je on u pitanju, potpuno sam bezbrižna.


Svi se žale da je teško doći do dobre pesme, da li je to razlog što objavili kompilaciju s najboljim pesmama?
- Saša Popović me je pozvao i rekao da bi bilo dobro da Grand objavi moje najbolje pesme, koje su ranije bile na izdanjima Zama i Granda jer ih dosad nema objedinjenih ni na jednoj kompilaciji. Bila sam počastvovana i ponosna zbog toga. A što se tiče krize kod autora, ona je evidentna već godinama. Nemoguće je da naprave desetak novih pesama koji će biti hitovi, pa zato mnogi kao da stalno kradu sami od sebe, nadajući se ponovnom uspehu. Ali, primećujem i nešto drugo, a to je da se autori ne obaziru na finansijsku krizu, nego i dalje teraju po svome, ne spuštaju cene i ne prilagođavaju se datom momentu. Traže od pevača velike cifre za numere, koje su sulude za ovo vreme.

Jeste li spustili svoj honorar?
- Smatram da je prilagođavanje ključna stvar kako bismo svi prebrodili krizu, ne samo na estradi, nego u svim sferama. Znam koliko mogu realno da tražim, da svi budu zadovoljni, i publika, i organizatori. Uostalom, niko više ne zarađuje kao ranije. Živim od svojih nastupa, godinama sam u poslu, profesionalac sam. Ali, sam i osoba sam iz naroda, i moram od njih i sa njima da živim. Prilagodila sam se situaciji, pa zato lepo radim. Ne mogu da tražim astronomske honorare, da ljudima čupam dušu i otimam iz džepa kad znam da nemaju - smatra Indira.

Poslednji komentari
  • katarina Vreme: 07.01.2014 17:33h

    Pa skromno koliki je onda honorar recimo za jednu svadbicu od 100 ljudi?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP