Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ISKRENA

Irina Radović: Iskri nisam drugarica!

Autor: Story | 02.12.2013 - 13:15:00h | Komentara: 0

Iako spremna da svojoj naslednici ispuni svaku želju, voditeljka Irina Radović priča o tome kako je u njenom vaspitavanju veoma obazriva ističući koliko je važno da dete spozna roditeljski autoritet

Voditeljka emisije Žene, Irina Radović (37), kraj svoje ćerke Iskre (5) svakodnevno spoznaje nove čari majčinstva, ali i odgovornost koju ova životna uloga sobom nosi. Iako nije bila iznenađena kada je njena naslednica izrazila želju da se bavi glumom, nije joj bilo neobično ni to što iz dana u dan pokazuje sve više sklonosti za najrazličitije vidove umetnosti. U svakom slučaju, Iskra u svojoj mami ima odličnog savetnika, ali i iskrenog kritičara.

Irina Radović

Irina Radović | Foto: Nebojša Marković

 -Ako pratite i osluškujete svoje čedo, onda odlično znate njegove mane, ali i koje divne osobine i afinitete poseduje. Nikako nisam za to da se dete forsira po svaku cenu i da se sa šest godina šalje na šest aktivnosti. Isto tako, nije dobro ni da roditelji kroz dete žive svoje nedosanjane snove. Pustila sam Iskru da odustane od baleta i ritmičke gimnastike jer, iako je sve to isprva želela, prosto nije osećala da je to za nju. A vremenom sam uvidela da je ona definitivno umetnička duša, vesela topla razdragana, ekstrovertna i obožava časove glume kod Branke Pujić

- otkriva voditeljka koja je na nagovor svoje mezimice nedavno prihvatila i njihov prvi zajednički angažman.
- Pre nekoliko dana, prvi put smo radile zajedno, a reč je o jednoj reviji. Kada smo dobile poziv, Iskra je bila ta koja je želela da ga prihvatimo i ja sam joj tu želju ispunila. U publici su bile vaspitačice, drugari iz vrtića i moji prijatelji, što je za nju bio poseban doživljaj. Kaže mi kako jedva čeka da ponovo prošeta pistom, što nije slučaj sa mnom. (Smeh) Šalu na stranu, zaista ne znam šta će Iskra na kraju izabrati kao svoju profesiju, da li će biti menadžer, arhitekta ili će se možda stvarno baviti nekim javnim poslom. Još je rano da o tome ozbiljnije razmišljam – govori Irina koja je vrlo obazriva kada je reč o vaspitanju svoje ćerke.

U trudnoći sam čitala knjigu Čovek i dečak Tonija Parsonsa gde je na najslađi mogući način opisan trenutak kada prvi put ugledaš svoju nabranu, smežuranu bebu koja se dere i pomisliš da je potpuno čarobna, posebna i najlepša beba u istoriji sveta. I on tu kaže: Bože, da li to isto pomisle i roditelji čije su bebe obične, što je stvarno veoma simpatično opisano. Ipak, roditelj ne sme da bude zaslepljen ljubavlju i zapostavi dečje vaspitanje, da ono ima zdrav odnos sa okolinom. Ono što mi je bitno jeste to da ja Iskri nisam mama drugarica, već mama. Deci treba sigurnost i podrška, a to se postiže ljubavlju, pričom, zagrljajima, ali i doslednošću – zaključuje voditeljka.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP