Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

SPISATELJICI BANKA UKINULA DOZVOLJENI MINUS

Isidora: Nemam pare za lekove!

Autor: B. Radulović | 19.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 36

Da jedna nesreća ne ide sama, ovih dana se uverila spisateljica Isidora Bjelica, koja je nedavno operisala tumor na jajnicima, a sada zbog principa banke ne može sebi da kupi lekove. Njoj je čak ukinut i dozvoljeni minus, zbog čega se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Bespomoćna:  Isidora Bjelica

Bespomoćna: Isidora Bjelica | Foto: Mitar Mitrović

Revoltirana ponašanjem čelnika banke kod kojih već 18 godina ima otvoren račun, Isidora ne može da shvati da su je kao klijenta ostvili na cedilu u trenutku kada se bori sa opakom bolešću.


- Moji mesečni troškovi su jezivi, jer su lekovi koje koristim, kako bih se izborila sa tumorom, veoma skupi, a ja imam mnogo terapija. Zbog toga sam pre šest meseci tražila od banke da mi povećaju minus kako bih mogla da se lečim i oni su mi ga uvećali tri puta, iako toliko nisam tražila. Pre nekoliko dana obavestili su me da mi je ukinut minus i zarobili mi sva sredstva koja sam imala na računu.
Kada sam ih pitala zašto, samo su mi rekli da je to odluka Narodne banke Srbije, a oni su me pismeno obavestili da to nije tačno i da svaka banka samostalno donosi takve odluke. Poneli su se prema meni kao da sam đubre i još me lažu - revoltirana je Isidora, koja je čak menadžmentu pisala imejlove i objasnila im o kakvoj se situaciji radi i da joj je novac potreban za lekove.

- Niko me nije udostojio odgovora i počinjem da mislim da je ovo već neka vrsta političkog ili ličnog odnosa prema meni, jer čak i dok sam isplaćivala lizing, nisu mi ukinuli minus. Da stvar bude još neshvatljivija, meni kod njih za četiri meseca ističe kredit. A vrlo dobro znaju da, kada sam najviše zarađivala, kod njih sam uplaćivala novac. Lako ću promeniti banku, ali me vređa taj odnos i način ophođenja prema nekome ko je godinama uz njih, a sada kada je meni potrebna pomoć, njih ne zanima. Iako je to njihovo legitimno pravo, nije ljudski i moralno - kaže Isidora, koja svakodnevno odlazi na terapije i redovno na kontrole:

- Sa ovom bolešću se nikad ne zna, ali se ne predajem, slušam savete lekara i guram, borim se da istrajem. Koliko ću uspeti, to ni oni, ni ja ne znamo. Trebalo bi da izbegavam stres, ali pošto živim u Srbiji, to je nemoguće. Evo, vidite i ovo sa bankom me potpuno poremetilo, a morala bih da se smirim.
Poslednji komentari
  • ZIKA Vreme: 19.07.2014 07:11h

    Mnogo ste putovali a to kosta.

  • Cetko Vreme: 19.07.2014 07:27h

    Sestro ti se ne skidaš sa kruzera, krstariš po svetu nekoliko puta godišnje a žališ se da nemaš para? Moj savet, prvo ostavi koliko ti je neophodno za lečenje a onda put putuj od onog što ti je ostalo, a ne obrnuto. Ovako ti je kukanje neumesno.

  • Sanja Vreme: 19.07.2014 08:45h

    Postovana, Nemojte da patetisete molim Vas. Cemu to kukanje po medijima? Banke su stroge svugde u svetu i treba da budu iste prema svima. Zasto bi prema Vama bile blaze? Kontradiktornu sliku o sebi dajete u javnosti. Jako ruzno izgleda posle sih onih luksuznih putovanja po svetu i glamura. Mnogi u Srbiji dozvoljavaju sebi status VELIKE zvezde. Ni manje zemlje ni vise zvezda. Postujem Vas rad, ali draga moja DALEKO ste Vi od velikih zvezda!

  • Sanja Vreme: 19.07.2014 08:48h

    Da nastavim ovu moju EMOTIVNU PORUKU .....vidim da su one ovih dana u trendu Ovim komentarom bi htela svima da porucim da prestanu da patetisu ......i da se prenemazu....da glume vecite zrtve!

  • Sanja Vreme: 19.07.2014 08:50h

    Gospodjo Isidora Vama jos jedna poruka ako niste shvatili -----Odreknite se nekog putovanja u toku godine pa ce te imati i za lekove i za ostalo....ovako samo bacate prasinu u oci ovom napacenom narodu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP