Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

VODITELJ ULAZI U POLITIKU

Ivan Ivanović: Biću predsednik Srbije, smeniću Tomu Nikolića!

Autor: Kurir | 23.02.2014 - 00:15:00h | Komentara: 6

Za ove parlamentarne izbore ulazim u kampanju koja će imati humanitarni karakter, ali sigurno ću se kandidovati za predsednika. Svi treba da me se plaše - kaže Ivanović.

Ivan i Nikolić

Ivan veruje da će pobediti Nikolića na predsedničkim izborima

- Rešio sam da za ove parlamentarne izbore uđem u kampanju - otkriva Ivan Ivanović, voditelj najgledanijeg tok-šoua na ovim prostorima. On naglašava da će čitava akcija ovoga puta imati isključivo humanitrani karakter, ali ćemo ujedno biti i zagrevanje za predsedničke izbore, na kojima namerava da odmeri snage sa aktuelnim šefom države Tomislavom Nikolićem.

Odkud vi u ovoj kampanji? Bićete na parlamentarnoj listi?

Ne plaća me Mišković

Vezuju vas za Miškovića. Kažu da stojite iza tviter naloga koji on finansira?

- Ne stojim iza tviter naloga Miroslava Miškovića, niti radim kampanju na tviteru za nekoga. Ni za Miškovića, ni za bilo koga drugog. Takve priče mi smetaju jedino zato što znam odakle dolaze. Ako ja znam, sigurno zna i država. Nisam čovek koji je želeo da se u takve stvari ikada petlja. Da sam hteo, imao sam prilike, ali nisam.

- Ne. Biće vezana za političare, ali na način na koji će biti korisna i za njih (političare), i za narod, i za mene. Slogan kampanje je "Izaberite decu". Kada god građani čuju neku laž od političara, neka pošalju poruku na broj 2552 za sve mreže. Novac koji budemo sakupili tokom predizborne kampanje, biće poklonjen dečjoj oftamološkoj klinici KBC Srbija. U našem spotu biće prikazano u kakvom očajnom stanju je klinika. Raspada se. Ako političari pošalju SMS kada uhvate sebe da lažu u kampanji, moćiću samo da kažem da su šmakeri.

Koliko novca očekujete? Slikovito rečeno, što više laži, to više novca?

- Ne sumnjam da će lagati koliko treba. Sigurno će biti dovoljno laži. Kampanja je usmerena da motiviše narod da počne da reaguje na laži, a ne samo da ih sluša.

Koliko će akcija trajati?

- Koliko i izborna kampanja. Kada republička izborna komisija zvanično objavi rezultate izbora, ja ću zvanično svoje rezultate. Šef izbornog štaba je Žaklina Tatalović, koleginica koja me uvek prati u svim mojim političkim projektima. Nadam se da ćemo sakupiti 15 miliona dinara, a to je polovina sume koja je potrebna.

Postoji li mogućnost da se ipak u pravom smislu te reči politički angažujete?

- Izlazim na crtu svima. Kandidovaću se na narednim predsedničkim izborima.

Očekujete li da će se vaši protivkandidati, Nikolić, Dačić, možda i Tadić uplašiti vaše kandidature?

- Siguran sam da hoće, ja sam ozbiljan igrač. Neka svi budu sigurni da ću ponuditi ozbiljan program i ono što niko od mojih predhodnika nikada nije.

A voditeljski posao?

- Iskreno, ne bih se odrekao emisije ni zbog jedne funkcije u ovoj državi.

Da li vas je nekad neko od političara zvao da se učlanite u njegovu stranku?

- Svi su me zvali i svima sam rekao da nikada ne bih bio deo ni jedne stranke.

"Veče s Ivanom Ivanovićem" postalo je naročito zanimljivo kada ste počeli da dovodite političare?

- Da, te emisije su bile najgledanije.

Da li se neko sam nudio?

- Iskreno, ne. Ne da ja znam. Prvi je Aleksandar Vučić, tada je bio u opoziciji. To je tada bila moja odluka. Kada sam to uradio, pripadnici tadašnje vlasti su se odobrovljili i počeli da dolaze.

Kakvi su gosti? Imaju li posebne zahteve?

- Najbolje pozanaju šoubiznis u Srbiji. To se oseća. Ljudi u studiju mnogo više uživaju kada vide političara, nego kada je gost neki pevač. Zaista fascinantno, ali dosta govori o našem društvu.

Imali cenzure, autocenzure?

- Mene lično nikad niko od političara nije zvao da se buni ili negoduje.

Analiza: Ivan o konkurentima

Tomislav Nikolić

Njegovo predsednikovanje je pokazalo šta znači parlamentarni sistem. Vlada radi svoj posao, on svoj po ustavu. Deli ordenje, ali nas nigde nije obrukao.

Čedomir Jovanović LDP

Ozbiljan fenomen. Sećam ga se sa studentskih protesta, ali to nije isti Čeda. Inteligentan momak, ima osećaj da se izvuče iz problema u poslednjem trenutku. Na ovim izborima sigurno neće preći cenzus.

Mlađan Dinkić URS

On je meni super tip. Obožavam ga jer mi je inspiracija i čini dobar deo moje emisije. Gajim veliku emociju, ali u političkom smislu, ukoliko ne nađe koalicionog partnera, a kako stvari stoje - neće, cenzus neće preći.

Vojislav Koštunica DSS

Možda je jedini političar koji ima neke ideale, kakve god. Iako sam mu se često rugao u svojoj karijeri, polako počinjem da poštujem tu njegovu istrajnost. DSS ulazi u parlament.

Aleksandar Vučić SNS

Jedini opozicionar koga dolazak na vlast nije iznenadio. Imao je jasan plan i svoje protivnike je zbrisao. Neću da se bavim njegovim potezima jer nisam analitičar, ali imao je znanje i ljude s kojima je počeo da ostvaruje svoj plan. Biće prvi i osvojiće najveći broj glasova.

Ivica Dačić SPS

Inteligentan. Jedini koji se za to školovao. Brzo razmišlja, ali vuče atmosferu SPS u kojem ima raznih ljudi. To breme stranke ga sputava više nego što bi trebalo. Mislim da će osvojiti između 15 i 17 odsto

Dragan Đilas DS

Preuzeo je DS na način koji nije popularan. Stranka mu je urušena. To je njegov najveći problem. Ako postoji neko u čijoj koži ne bih voleo da budem, to je sigurno Dragan Đilas.

Boris Tadić NDS

Zanimljiv je njnegov povratak u politiku. Prijatelj mi je 16 godina i ne mogu uvek da ga posmatram kao političara.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 23.02.2014 04:47h

    Мислим да су му форе већ изанђале и да претерује са ,,Бане ово или оно,,?Застајкивањем у причању говора види се та има проблема са ,,шаптачем,, или му мозак застане што и није нешто негативно.Прилично зна да буде прост те верујем да има примедби од своје куће.Оно што му је изванредно а то је веома професионалан разговор са гостима!Шо се тиче ,,прецедниковања,, е то може када поооорасте вееееликииии!

  • ?????? Vreme: 23.02.2014 08:27h

    pun mi je k...c ovih kroatizovanih crnogoraca iz beograda.bolje bi mu bilo da isplati odštetu komšijama za izgorele stanove na kalemegdanu.

  • boki Vreme: 23.02.2014 09:14h

    Jajara od čoveka uvek bio i biće!!!

  • ZIKA Vreme: 23.02.2014 09:42h

    imate istu skolsku spremu SSS ako kupis diplomu glasam za tebe.

  • MARSOVAC Vreme: 23.02.2014 19:08h

    NIJE TI LOSA IDEJA. POSTO SI RAZVEDEN TVOJE PUTOVANJE CE NAS MANJE KOSTATI?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP