Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OTVORENO O SEBI

Jelena Kostov: Ja sam muškarac zarobljen u telu jedne lepe žene

Autor: Svet.rs | 29.08.2014 - 10:30:00h | Komentara: 1

Posle sedmogodišnjeg estradnog staža, Jelena Kostov (30) rešila je da napravi preokret u karijeri. Sa diplomom muzičke akademije u džepu, zaključila je da joj za duži opstanak na estradi trebaju ozbiljnije pesme od onih koje je do sada pevala.

Ne treba joj muška ruka: Jelena Kostov

Ne treba joj muška ruka: Jelena Kostov | Foto: Goran Srdanov

 
Jedino što opstaje i ostaje su prave narodne pesme, zasnovane na srpskoj tradiciji. Pravi narodnjaci su zakon, to je ono što publiku uveseljava, rastužuje, dira u dušu i podiže atmosferu na svirkama. Okrećem se narodnjacima, trebaju mi mnogo ozbiljnije pesme, sa težinom! Dosta je bilo prolaznih numera koje ne ostavljaju dubljeg traga. Već sam spremila pesme u južnjačkom ritmu.

Jelena Kostov u spotu

Jelena Kostov

 

One mi leže, jer sam s juga iz Dimitrovgrada, južnjački ritam mi je u krvi, genima, u srcu. Kad čujem saksofon, živi bubanj, violinu, ja skačem, igram i pevam; kaže Jelena.

Ko vam je do sada birao pesme?

Svaki pevač treba da snima ono što mu se sviđa, što mu leži. Svi mi gledamo kako da se dodvorimo publici, osluškujemo šta se traži, pa lutamo, tragamo za hitovima, grešimo. To je normalno, jer niko se naučen nije rodio. I ja sam sebe dugo tražila pokušavajući da pomirim svoj ukus, ukus publike i muzičke trendove. Sve pesme koje sam snimila kupila sam zato što mi se sviđaju. Ali, neka pesma bude hit, neka ne. Svi mi bismo voleli da budemo Ceca ili Karleuša. Naravno, grešimo pokušavajući da budemo njihove kopije, umesto da budemo svoji i da razvijamo različitost. Pesme koje sam htela da snimim prvi je čuo moj momak, a onda deca moje sestre. Oni su moj preki sud.

Jelena Kostov

Jelena Kostov | Foto: Instagram / Jelena Kostov

Mnoge vaše koleginice bile su ljubomorne kada je Saša Popović rekao da ste najlepša pevačica u Grandu?

Baš me briga da li je to nekom smetalo! Ja sam pozvala mamu da joj se pohvalim od koga sam dobila kompliment. Kada mi je Saša to rekao, bila sam obučena u muško odelo, imala sam košulju i kravatu. Znači da mogu da prođem i kao muškarac! Vozim kao muško, sama teglim stvari kad se selim, sve mogu i ničija mi pomoć ne treba. Često za sebe kažem da sam muškarac zarobljen u telu žene; kaže uz osmeh Jelena.

Koliko vas koštaju pesme?

Mnogo, ali neću da se žalim. Nije ni ukusno, ni pametno pričati o parama. Iako me pesme koje sam snimala nisu dovele tamo gde sam htela, isplatilo se. Mnogo sam radila i, što je najvažnije, mnogo sam naučila. Kada bi mi neko ponudio pesmu koja će garantovano biti hit ne bih pitala za cenu. Prodala bih auto, sve što imam, samo da je se dočepam.

Jelena Kostov

Jelena Kostov | Foto: Zoran Ilić

Da li je i koliko danas skupo biti pevač?
- Kako kome. Nekima jeste, nekima nije. Ali, ne zato što neko ima mnogo para, pa mu ništa nije skupo, a neko ih nema uopšte. Neki ulažu u svoje karijere, dok drugi ne ulažu ništa, pa im ništa i nije skupo.
Poslednji komentari
  • Iznogud Vreme: 30.08.2014 10:52h

    Pa gde ti je to telo? Navuci ga vec jednom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP