Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

HUMANO

Jelena Ristić: Nole i ja ćemo učiniti sve za dečiji osmeh!

Autor: Blic | 22.11.2013 - 15:00:00h | Komentara: 0

Da nije bilo jake porodice koja je kompletno stala iza Novaka Đokovića pitanje je da li bi on postao najbolji teniser sveta. Zato danas njegova Fondacija pomaže upravo projekte sa ciljem učvršćivanja pravih timskih vrednosti, a prvi koji će biti realizovan je pod nazivom "Porodični saradnik". Jelena Ristić, predsednica Fondacije kaže ekskluzivno za portal "Žena" da su dečiji osmeh i stabilna porodica osnovni motivi njihovog rada.

Pozirala u kreacijama cenjenih dizajnera: Jelena Ristić

Pozirala u kreacijama cenjenih dizajnera: Jelena Ristić

 
Cilj ovog potpuno novog i inovativnog programa je sprečavanje izmeštanja dece iz prirodnih porodica, odnosno osnaživanje porodica da se nose sa kriznim situacijama i pružaju brižno, bezbedno i stimulativno okruženje.
- Projekat "Porodični saradnik" je nastao kao rezultat višemesečnih promišljanja sa Centrima za socijalni rad, Ministarstvom rada i socijalne politike, Unicef-a, stručnjaka iz Ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja i Novak Đokovic Fondacije kako dodatno ojačati porodice u krizi i kroz taj proces istovremeno brinuti o deci. Ova usluga je bila neophodna sistemu socijalne zaštite iz nekoliko razloga. Prve svega naši centri su prebukirani porodicama kojima treba pomoć. Socijalni radnici naprosto nemaju vremena za kontinuiran rad sa njima kako bi se ojačale i izmenili modeli ponašanja. Oni obrade po 300 predmeta godišnje, a naši saradnici će toliko za dve i po godine jer su za rezultate potrebni pažnja i posvećenost, ali i vreme. Deci je biološka porodica nezamenljiva, u najvećem broju slučajeva ona nema alternativu. Naravno postoje situacije u kojima je situacija takva da je ugrožen čak i život deteta i ono tada mora biti izmešteno iz porodica. Ali mnogo više je onih situacija gde porodici samo treba neko da ih usmeri, da im da predlog, da ih motiviše, povede kod lekara, obezbedi dokumenta, upiše dete u vrtic, posavetuje i da oni prevazidju situaciju. Sve porodice moraju dobrovoljno pristati da krenu sa uslugom, a mi smo sigurni da će posle šest meseci biti mnogo jače - priča Jelena Ristić koja kaže da je i do sada pomno pratila svaki korak realizacije, kao što će i ubuduće Fondacija pratiti implementaciju projekta.

Ostatak teksta pročitajte ovde.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP