Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

SULTANOVIĆ RAZOČARAN

"Kako nema više vesti o ozbiljnim umetnicima, od onih o devojkama koje su ugradile silikone?"

Autor: Vesti-online.com | 31.08.2013 - 22:40:00h | Komentara: 2

Goran Sultanović (66) već četiri i po decenije je profesionalni glumac. Međutim, u zemlji gde se za kulturu izdvaja simbolična suma novca sve je teže doći do posla, posebno ako nemate veze i vezice.

Goran Sultanović

Goran Sultanović | Foto: Nemanja Kostić

- Od prošle godine sam penzioner. Nisam kompatibilan čovek sa raznim političkim vlastima, a u Srbiji je sve uglavnom vezano za politiku. Mi 20 godina gledamo iste serije - "Bolji život", "Srećni ljudi", "Bela lađa" koju rade isti reditelji, isti pisci, isti glumci. Za poslednjih deset godina malo sam snimao. Nedavno sam završio "Nadrealnu televiziju" u režiji Neleta Karajlića, a osim toga sam snimao "Gorke plodove" Siniše Kovačevića pre pet godina. Jedino da otvorim producentsku kuću, pa sam sebi da režiram ali ja nemam tih ambicija i energije. Moja priča se svodi na kabare "Ja pevam svoj bluz" s kojim sam gostovao širom sveta, a evo sada putujem i u Australiju. Svake godine razmišljam da prekinem s kabareom, koji evo traje već 13 godina - kaže Sultanović.

Da li glumac može da preživi od penzije?

- Može li iko sem političara u ovoj zemlji da preživi od penzije? Mogu li oni sretnici koji rade da prežive od plate. Žaliti se je mnogo nevaspitano. Moja majka od svoje penzije ne može da plati račune za stan od 24 kvadrata. Suviše sam star da idem odavde, ali mladi imaju priliku. Sada je gore nego 90-ih godina. Dobio sam i nacionalnu penziju koja se zove socijalna davanja Ministarstva kulture. Tako dobijem izveštaj u banci i to jeste socijala, i ne znam zašto se to zove nacionalna penzija.
Da li vam je teško što ne radite kao pre?

- S obzirom na to šta se sve snima i kakav je repertoar u beogradskim pozorištima ne patim, jer 90 posto tih stvari ne bih ni pristao da radim. Ako se do sada nisam obrukao što bih to sada uradio na kraju karijere. Zadovoljan sam mojim kabareom, jer nije podilaženje lošim ukusima. Ako govorite stihove Disa, Rakića, Crnčevića, pravite muziku na tekstove naših pesnika onda to jeste jedan od načina kako reprezentovati srpsku kulturu.
Kako vidite današnju kinematografiju, odnos prema filmu, pozorištu, muzejima?

- Narod bez kulture nema budućnost. Uprkos tome što je zemlja u teškoj ekonomskoj situaciji mislim da je nevaspitan način na koji se država odnosi prema kulturi i kako zarad sticanja jeftinih političkih poena forsira neke druge stvari. Ne razumem kako neki ozbiljni slikari, glumci, pesnici, glumci, nemaju medijskog prostora koliko imaju devojčice koje su vezale kravu za plot, ugradile silikone... Nemam ništa protiv komercijalnih televizija, ali da li je moguće da ne možemo imati dva kanala koji će popularisati nešto što jeste kultura. Posledice toga ćemo tek osetiti, ali se plašim da će biti kasno.
Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 01.09.2013 10:18h

    Nasao ko ce da se javi!?!Taj je beskrupulozno muzao razne jasle,nije se mnogo obazirao na stanje u KULTURI,haha.Presusilo,a Sultanovicu?

  • Biljana Vreme: 01.09.2013 10:47h

    Ni ti nisi ozbiljan glumac, u vreme SPOa si se pokazao pa te više niko neće a i da ti se pothitno oduzme nacionalna penzija koju nisi ni zaslužio nego ti je nesrećni Braca udelio preko veze!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP