Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NA SNIMANJU FILMA “BIĆEMO PRVACI SVETA“

Kapičić i Ćosić kao slavni očevi!

Autor: Sanja Bečejić | 01.11.2014 - 14:45:00h | Komentara: 0

Film “Bićemo prvaci sveta“, reditelja Darka Bajića, ovih dana snima se u hali „Zorka“ u Šapcu. Radnja filma smeštena je u 1970. godinu kad je košarkaška reprezentacija Jugoslavije prvi put postala prvak sveta, pobedivši SAD.

„Šansa da glumim  oca je jedna u  milion, pitam se  da li će biti  zadovoljan“, kaže  Stefan Kapičić

„Šansa da glumim oca je jedna u milion, pitam se da li će biti zadovoljan“, kaže Stefan Kapičić | Foto: S. B.

Uz rediteljski megafon Darka Bajića, glumci i oni koji to nisu, vešto realizuju akcije iz čuvene utakmice. Statisti u publici navijaju kao da prisustvuju pravom meču. Na terenu su i Krešimir Petar Ćosić i Stefan Kapičić u ulogama svojih slavnih očeva Krešimira Ćosića i Dragana Kapičića. Doduše, za razliku od Stefana, Krešimir Petar nije ni glumac ni košarkaš, već student koji je želeo da na ovaj način bolje upozna prerano izgubljenog oca.


-Imao sam dve godine kad je tata preminuo, tako da ga sada ponovo upoznajem. Sva ta kretanja koja sad imamo na terenu i van njega, „skidam“ napamet ili koristeći stare snimke. Ovo je ostvarenje sna od malena. Pozvali su me na kasting i objasnili o čemu se radi, ubrzo posle toga me je Darko obavestio da počinje snimanje. Izuzetno mi je drago što imam priliku da saznam neke anegdote o ocu, o tome kakav je bio kad je bio mlađi. Te 1970. imao je 22 godine, kao ja sada – priča Krešimir Petar Ćosić. Stefan Kapičić kaže da ima veliku odgovornost što glumi oca. U Crvenoj zvezdi je proveo 12 godina, tako da mu košarka nije nepoznata igra, a kao glumac ima prednost u odnosu na „kolegu“ Ćosića.

- Šansa da glumim oca je jedna u milion. Imam neku vrstu bojazni kako ću ga predstaviti, da li će biti zadovoljan, a opet, jako sam srećan što mi se ukazala ovakva prilika – kaže Stefan.

Uloga trenera jugoslovenske ekipe koja je prvi put osvojila titulu svetskog prvaka u košarci Ranka Žeravice, poverena je Sergeju Trifunoviću, dok se u ulozi Radomira Šapera, predsednika Košarkaške federacije Jugoslavije, našao Miloš Biković.

Živela reprezentacija: Stefan i Krešimir

Živela reprezentacija: Stefan i Krešimir


- Ovo je za nas, koji nismo bili ni rođeni u to vreme, deo istorije koju učimo, a za one koji se sećaju biće nostalgična priča. Podsetiće se toga kako smo imali divnu veliku zemlju, kako smo nizali uspehe na kulturnom, ekonomskom planu, naročito u sportu – smatra Biković.
Reditelj Darko Bajić kaže da je ovo film o optimizmu, energiji koja je postojala posle Drugog svetskog rata.

-Taj optimizam je toliko bio u vazduhu, barem ja tako razmišljam o tom vremenu, da je davao motive ljudima da postižu vrhunske rezultate. Nije ovo samo priča o sportu, o 12 košarkaša koji su zajedno sa trenerom Žeravicom postali legende, ovo je priča o optimizmu koji je iščezao poslednjih godina. Ako prestanemo da verujemo u ideale, onda prestajemo i da živimo – kaže Bajić.

Ekipa filma „Bićemo prvaci sveta“ boraviće u Šapcu do 4. novembra, a premijera je planirana za iduću godinu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP