Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

KOLEGE SE OPROSTILE OD PRIJATELJA

Kemal Monteno ispraćen uz pesmu "Sarajevo ljubavi moja" (FOTO+VIDEO)

Autor: Z. S. R. | 28.01.2015 - 13:02:00h | Komentara: 0

Kemal Monteno sahranjen je u Sarajevu uz pesmu "Sarajevo ljubavi moja". Pre sahranre održana je komemoracija kojoj je prisustvovalo veliki broj njegovih kolega, među kojima su bili i: Zdravko Čolić, Dino Merlin, Neda Ukraden, Saša Matić, Hanka Paldum, Halid Bešlić i mnogi drugi. Najdirljiviji momenat je bio spuštanje sanduka, kada su se čuli jecaji prisutnih uz nezadržive suze. Porodica, brojni prijatelji i kolege ispratili su Kemala na večni počinak.

Poslednji aplauz za Kemu

Poslednji aplauz za Kemu | Foto: Z.S.R.

Na komemoraciji Kemalu Montenu koja je održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu, od preminulog pevača oprostili su se Zdravko Čolič i Dino Merlin. Mi vam donosimo ekskluzivne snimke sa ovog tužnog događaja:

  • Sahrana Kemala Montena | Foto:
  • Sahrana Kemala Montena | Foto:
  • Sahrana Kemala Montena | Foto:
  • Sahrana Kemala Montena | Foto:
  • Sahrana Kemala Montena | Foto:

  Tokom trajanja komemoracije prikazane su fotografije iz života legendarnog kompozitora, a ansambl “Korone” interpretirao je evergrin “Sarajevo, ljubavi moja”.

Sala pozorišta bila je premala da primi sve Kemalove sarajevske prijatelje i kolege. Dugogodišnja saradnica i prijateljica Kemala Montena Ismeta Dervoz otvorila je komemoraciju i pozvala sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast velikom prijatelju. Veliki broj poznanika i prijatelja stigao je na plato ispred Narodnog pozorišta, a među njima su bili Halid Bešlić, Nazif Gljiva, Zijo Valentino, Jovo Divjak, Hanka Paldum, Neda Ukraden, Rade Šerbedžija, Zdravko Čolić kao i mnogo drugi poznanici i prijatelji. Na komemoraciji je govorio i Zdravko Čolić.

- Da sam birao brata osim onog po rođenju, izabrao bih Kemu. Jednog dana nazvao me je Milan Stupar koji mi je rekao: "Imaš pjesmu koju je trebala pjevati Josipa Lisac". To je bila pjesma "Sinoć nisi bila tu" u vrijeme dok sam još bio student na Ekonomskom fakultetu. I ta ista pjesma je opredjelila moj život, moju karijeru, a Kemal Monteno je posato moj prijatelj i saradnik Nakon toga "Gori vatra" me je učvrstila u ovom poslu. Ako bi čovjek birao nekoga za brata, osim onoga po rođenju, onda je to Kemo. Imali smo pauze u druženju, a posljednja poruka koju sam dobio od njega bilo je uoči beogradskih koncerata: "Sretno" .
- rekao je Zdravko.

Sećanje na prijateljstvo sa Montenom, sa prisutnima je podelio i Dino Merlin.

- Pravio sam mu društvo za kockarskim stolom u hotelu Panorama u Zagrebu. Nikada to nisam radio, ali igrao sam i izgubili smo pare. Mislio sam kako je čovjek uvijek u gubitku, ali sad znam da sam ja na dobitku zbog vremena koje sam proveo s njim - zaključio je proslavljeni muzičar.

Svog prijateljstva sa Kemalom Montenom prisetio se i Halid Bešlić.

- Sve što bih rekao za Kemu bilo bi malo - kratko je konstatovao Halid Bešlić

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP