Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

JEDVA ČEKAJU

Koncert "Ajsbrna" u Mikser hausu!

Autor: Tanjug | 11.12.2013 - 23:30:00h | Komentara: 0

Grupa "Eyesburn će u petak, 13. decembra održati koncert u Mikser hausu na kome će predstaviti retrospektivu svog dosadašnjeg, gotovo 20 godina dugog rada, ali i nove pesme sa poslednjeg albuma "Reality ćeck".

Kao predgrupe će nastupiti "Besne gliste iz Beograda i "The Socks iz Velike Plane.
Karte se u pretprodaji mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 500 dinara, dok će cena na ulazu biti 700, navodi se u saopštenju Miksera.
"Predstavićemo ono što je 'Eyesburn' sada u ovom trenutku posle skoro 20 godina rada. I sami uživamo u tome kako stare i nove pesme zvuče zajedno isprepletano. Pesme sa 'Reality ćeck' albuma će biti u velikoj meri zastupljene, kao i neke od starih pesama koje nismo jako dugo svirali", rekao je Nemanja Kojić Kojot iz "Eyesburn"-a.

Eyesburn

Eyesburn

 "Eyesburn je oformljen 1994. godine i prvu postavu su činili Alek (bubnjevi), Laza (bas), Nenad (vokal), Kojot (gitara).

Tokom gotovo 20 godina postojanja na sceni, "Eyesburn se može pohvaliti brojnim uspesima. Od 2001. godine postaje koncertno najaktivniji bend u Srbiji, a zatim širi svoju popularnost i na region. Svirali su na brojnim izdanjima Exit festivala, gostovali na beogradskim koncertima "Lee Scratć Perry-ja i "Burning Spera-a, kao i na nastupu "Asian Dub Fondation.
Jedan od bitnijih koncerata u karijeri "Eyesburna je nastup sa Maksom Kavalerom u Beogradu, pod sloganom "Soulfly Jam. "Eyesburn kasnije nastupa kao predgrupa benda "Soulfly u Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Hrvatskoj...na najvećim svetskim muzičkim festivalima poput "Dynamo-a i "Aerodroma.
Marta 2005. godine, dolazi do promena u sastavu - bend napuštaju Laza (bas) i Nino (gitara). Kasnije, "Eyesburn, pored Kojota (vokal, trombon, gitara), Zorana Djuroskog - Djure (live act) i Aleka (bubnjevi), čine Dule (saksofon), Vučko (bas), Vukašin (trombon i prateći vokal).

Ajs Brn

Ajs Brn | Foto: facebook

 Promena članova benda se primećuje se na muzici koju "Eyesburn sada svira. U poslednjoj postavi Kojot više ne svira gitaru, a u pesmama su sve prisutniji zvuci saksofona i trombona. Zvuk je postao potpuniji, zreliji, a tekstovi i dalje nose onu istu poruku i energiju koja se najbolje oseća na njihovim nastupima, jer "Eyesburn

spada u one bendove koji uživo zvuče odlično.
"Eyesburn je objavio šest studijskih albuma: "Dog Life, "Fool Control, "Gabau, "Cool Fire, "Solid i "How muć for freedom?. Početkom 2007. godine "Eyesburn" je odlučio da napravi pauzu, koja je trajala do 2011. godine. Nakon osam godina od albuma "How muć for freedom?, "Eyesburn je izbacio sedmo izdanje - "Reality Check (2013).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP