Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

VIDIMO SE DOGODINE!

Koncertom Gorana Bregovića završen je 53. Sabor trubača! (FOTO)

Autor: Blic.rs | 11.08.2013 - 23:40:00h | Komentara: 1

Ovogodišnji 53. po redu Sabor trubača u Guči zavanično je završen koncertom muzičara Gorana Bregovića. Uprkos kraćem prekidu zbog tehničkih smetnji, koncert je trajao nešto više od dva sata.

I pored prekida, Bregovićev koncert je oduševio publiku

I pored prekida, Bregovićev koncert je oduševio publiku | Foto: Emil Čonkić

 Bregin nastup počeo je večeras oko 21 čas, međutim, nakon dve numere prekinut je zbog tehničkih smetnji ali je ubrzo i nastavljen.


Poznati muzičar u Guči je redovan gost poslednjih šest godina. Kao i prethodnih posetu Guči počeo u hotelu "Lučani", gde je bio n večeri sa priajteljem direktorom produkcije Guče Dobrivojem Marinskim. Tamo je počašćen svadbarskim kupusom i pečenjem.

Sabor je posetilo 400.000 ljudi

Sabor je posetilo 400.000 ljudi | Foto: Emil Čonkić

 
Ovogodišnji Sabor trubača Guči posetilo je oko 400.000 hiljada iz zemlje i inostranstva. Nevreme, koje je juče zadesilo Guču, nije sprečilo obožavatelje trube da uživaju u muzici. Veliki broj stranaca je došao ove godine u varošicu upravo da bi uživalo u izvornoj srpskoj muzici, ali i obradama pop, rok hitova hitova koji su im predstavili trubački orkestri.

To bi bilo to

To bi bilo to | Foto: Emil Čonkić

Pobednici

Pobednik 53. Sabora trubača u Guči je Kristijan Azirović iz Bojnika, nagrada publike “Zlatna truba” pripala je Dejanu Jevđiću iz Požege, dok je za najbolji orkestar proglašen je orkestar Ekrema Mamutovića iz Vranja. Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je Stojan Krstić iz Lepenice. 

Poslednji komentari
  • Ratko Vreme: 12.08.2013 11:33h

    Parada pijanstva i kiča , naravno prenošeno preko šund televizije. Svaka cast Bregoviću za ono sto je uradio sa Dumetom ali ovo sa trubačima je blam za karijeru rok muzičara. Sabor trubača nekad bio , sad vidim bas gitare , sintisajzere , harfe ...... Šund na sve strane. Aca Lukas na saboru drži koncert a ni u jednoj njegovoj pesmi ne pojavljuje se truba !!! Šund , šund i naravno Pink. Sledeće godine Severina nastupa , možda i Tompson , saborašima naravno ne smeta vazno je pjanstvo i kič organizatorima i kafeđzijama novac. ..... Pozdravljam prave trubače iz zapadne srbije koji su bojkotovali šund vašar pardon - Sabor u Guči .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP