Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

O FILMU

Laušević je jedva imao snage da ispriča priču o sebi! (VIDEO)

Autor: Blic | 20.02.2014 - 15:15:00h | Komentara: 8

Žarko je postao oprezan, toliko da se stalno osvrće oko sebe. Tako sam ga doživeo kad sam mu uručio pasoš, koji mu je vratio izgubljeni identitet - ispričao je Ivica Dačič u filmu „Lauš”.

Završava drugu knjigu: Žarko Laušević

Završava drugu knjigu: Žarko Laušević

Rediteljka i scenaristkinja Branka Bešević Gajić okupila je prijatelje Žarka Lauševića da ispričaju svoje viđenje tragedije iz 1993, kada je u kafiću u Podgorici, štiteći brata i sebe, glumac usmrtio dva mladića, a jednog ranio.
- Kad sam Žarka prvi put posle njegovog odlaska sa ovih prostora video 2008. godine u hotelu u Njujorku, saznao sam bizarnu stvar - da je on čovek bez identiteta, da nema nijedan validan dokument - ispričao je Dragan Bjelogrlić u filmu, otkrivši time da je inicirao postupak izdavanja dokumenata Žarku.

Na njegove reči u filmu koji će premijeru imati u subotu nadovezao se premijer Srbije, opisujući kako je predao srpski pasoš čuvenom glumcu, dok je rediteljka rekla da je Žarka godinama ubeđivala da naprave priču.

- Film je dokument jednog vremena i opomena svima nama, nikako hvalospev o njemu. Žarko nipošto nije želeo film o sebi i pokušavao je dugo da me ubedi da to ne radim. Ali kad je shvatio da radim dvostranu priču, nije se više protivio i dozvolio mi je da koristim njegove knjige i naracije. Jedva je smogao snage da ispričamo ovu priču - kaže Branka, u čijem je dokumentarcu narator u filmu Bojan Krivokapić, dok Žarka u igranim scenama tumači njegov kolega sa klase Andreja Maričić koji je i montažer. Reči Branislava Lečića, Irfana Mensura, Slobodana Ćustića, Ljiljane Blagojević, Slavka Štimca i drugih Lauševićevih kolega, ali i uz navode advokata stradalih, osvetlile su nesrećni slučaj i godine „u kojima je gotovo nužno bilo posedovati pištolj“.

U novoj ulozi: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: MUP

Oni otkrivaju da je pred nesreću Žarko dobijao pretnje smrću zbog učešća u zabranjenom komadu o Svetom Savi ali kažu i da su srećni što su konačno ispričali pravu verziju događaja. U neku ruku, akteri filma od javnosti traže oprost za glumca, koji prema njihovim rečima ne planira povratak u Srbiju i Crnu Goru.

Poslednji komentari
  • Don Milisav Vreme: 20.02.2014 16:57h

    Morao sam da ovo napisem jer taj covek je uradio nesto sto, da je imao vremena da razmislja verovatno ne bi ni uradio ali sudbina je varljiva i ne da ti da cekas da razmislis u tim trenutcima. Ja sam poput njega otisao iz srbije ali pod sasvim drugim okolnostima i moja sudbina ima slicne stavove koje se u vecini slucajeva podudaraju sa njegovim ali ja sam ipak imao to vreme da razmislim pre odluke. Zato ga i razumem NOSTALGIJA je u nama i imamo samo jedan zivot da ga iskoristimo.

  • gavrilovic Vreme: 20.02.2014 17:46h

    I treba da se osvrce...ubio je...

  • tanja Vreme: 21.02.2014 10:36h

    "ubio je"to je toliko teska,i strasna rijec...ali ,da smo mi kojim slucajem bili na Zarkovom mjestu,i u takvoj situaciji.....sigurno bi se branili,i ubili....ili bi bili ubijeni...Teska je i pomisao da moras ubiti nekoga..da taj isti ne ubije mene i mog brata....posledice su poslije teske...prvo covjek se bori sam sa sobom,i plus izdrzava kaznu.sto je zakonski...i sve to prodje,ali nikada vise isti....i niko nemoze od nas,niti ima pravo osudjivati...jer niko od nas nezna sta nam se jos sjutra moze dogoditi...

  • petrija Vreme: 21.02.2014 11:26h

    Pa ako je ubio, on je i odrobijao.Koliko ih ima sto su ubijali ko zna koliko, pa nikom nista.Treba jednom staviti tacku. Svi smo mi pametni kad su tudje greske u pitanju.

  • petrovic90 Vreme: 21.02.2014 11:32h

    Ubio je da odbrani brata... u protivnom, bio bi ubijen... ti GAVRILOVIC ne bi ubio za porodicu???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP