Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

POSETIO DRUGA

Lauševićev prijatelj iz ćelije: Žare i ja smo se isplakali kao mala deca!

Autor: Blic | 23.05.2014 - 20:30:00h | Komentara: 2

Žarko Laušević je u rodnom Cetinju posetio cimera iz zatvorske ćelije Nikolu Kaluđerovića. Ovaj vremešni Cetinjanin nije mogao da savlada emocije i rasplakao se kad smo ga pitali kakav je bio njegov susret sa Žarkom.

Laušević pristigao na aerodrom

Žarko Laušević | Foto: Oliver Bunić

"Bio je kod mene kući, vala smo se isplakali ko mala deca. Najnormalnije se ponaša moj Žare, ali je malo izgubio lepotu. Lepo on izgleda i sad, ali nije kao nekad. Ali ko ga nije znao ko momka, taj ne zna ni šta je neverovatna muška lepota. A šta smo pričali, ne mogu vam reći jer je to naša stvar.
Odrastao je tu pored mene na Cetinju i tragedija ga je dovela kod mene u zatvor. Otkad je u Americi, čujemo se stalno, a kad sam ga sada ugledao, kao da me je sunce obasjalo kao nikad otkad sam izgubio sina", kaže Nikola, kojeg mediji opisuju kao najpoznatijeg crnogorskog osvetnika (bio je u zatvoru zbog ubistva koje je počinio sveteći sina).
Žarko Laušević se trudio da njegova poseta domovini bude neprimetna i tiha zbog straha od krvne osvete. On se tokom boravka u Crnoj Gori susreo sa najužom familijom i prijateljima, a posetio je i očev grob, i to prvi put od sahrane 1997. godine.
Kako saznajemo, najduže se zadržao pored majčine postelje. "Žarkova majka je teško bolesna i nepokretna, zbog nje je najviše i došao u Crnu Goru. Pored majčine postelje je sedeo i jecao, svestan da je možda vidi poslednji put. On i njegov brat Branimir brinu o majci tako što plaćaju dve žene koje su danonoćno pored nje. To ih košta 1.000 evra mesečno", kaže jedan od Žarkovih rođaka.
Laušević je prekjuče doputovao u Beograd, gde najviše vremena provodi sa prijateljima koje nije video godinama.

Ujak ubijenog mladića: Ne opraštamo Žarku
Žarko je posle dva dana napustio Crnu Goru i došao u Beograd zbog straha od osvete porodica dvojice Podgoričana koje je usmrtio 1993. godine. To nam je potvrdio Žarkov prijatelj i kolega Irfan Mensur. "Takav strah je realan i krajnje opravdan, pogotovo u tradicionalnom crnogorskom društvu. Ali taj strah je kod njega daleko manji od patnje i samoprekora", kaže Irfan. Vukota Jašović, ujak Radovana Vučinića, kojeg je Laušević ubio pre 21 godinu, nije krio revolt zbog Žarkovog dolaska. "Držim se zakona Leke Dukađinija, koji kaže "zub za zub, krv za krv", rekao je Jašović.

Poslednji komentari
  • VECA Vreme: 24.05.2014 07:35h

    NE MOGU DA POVERUJEM ONO STO CITAM?! U 21-VOM VEKU COVEK POMINJE ZAKON LEKE DUKADJINIJA???? KOJI JE TO NAROD? I KOLIKA JE KRIVICA NJEGOVOG SESTRICA?? RAZMISLJA LI O TOME?

  • Bobana Vreme: 24.05.2014 20:04h

    MA TAJ OLOS STO JE ZARKO UBIO BRANECI GOLI ZIVOT I NJEGOV I NJEGOVOG BRATA JE TREBAO ODAVNO DA SE SKLONI SA ZEMLJE DA JE NE PRLJA. TI UBIJENI HULIGANI SU OTPAD DRUSTVA I DA IH ZARKO NIJE UBIO, NEKO DRUGI BI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MA NISU TREBALI NI DA SE RODE TAKO POGANI I LJUBORNI I CINI SE DA JE ZARKO UCINIO DOBRO DELO! NJEMU SAMO BOG TREBA DA SUDI A NE KAKVI UJACI I FAMILIJA JER SU ONI SVI ISTI - OTPAD!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP