Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ZBUNILI SE

Mandićeve pare dali Miliju

Autor: Blic | 20.06.2014 - 21:30:00h | Komentara: 0

Autor Cecinih hitova „Isuse“ i „Beograd“ greškom Sokoja nije dobio nadoknadu za emitovanje pesama, već je novac ni kriv ni dužan dobio Mili.

Tim koji dobija:  Mandić i Joksimović

 Mandić i Joksimović

Legendarni pop pevač i kompozitor Oliver Mandić je pukim slučajem otkrio da mu Sokoj nije isplatio nadoknadu za autorska prava za pesmu “Isuse” koju je komponovao, kao i za aranžman za “Moj Beograde”. U ovoj agenciji za zaštitu autorskih prava su greškom Cecini hitovi zavedeni kao dela Aleksandra Milića Milija.

Pošto Mandić nije godinama odlazio u Sokoj, kako bi ispravno upisao svoja dela, ova greška nije ni otkrivena sve do 2002, a kako saznajemo muzičar je tek nedavno otišao da ukaže na propust. Album “Fatalna ljubav”, na kojem se nalaze sporne Mandićeve pesme za Cecu, rađen je 1995. To znači da je on sedam godina bio uskraćen za tantijeme svojih pesama. Prema nekoj gruboj proceni nije primio oko 100.000 dinara.

Kako smatraju naši sagovornici iz Sokoja, do greške je najverovatnije došlo jer je Mili kompozitor najvećeg broja pesama koje Ceca izvodi, pa mu je neko pripisao i ove dve.

Ceca i Mili

Ceca i Mili


- Prema Sokojevoj evidenciji, po prijavi navedenog dela, koja datira iz 2002. Mandiću su se isplaćivali autorski honorari. Greške u isplati su moguće ukoliko autor ne prijavi svoje delo ili ukoliko drugi koautor pogrešno prijavi, navede netačne podatke u prijavi dela - kaže Marija Cvijanović portparol Sokoja.


Zbog greške Oliver neće moći da svoj novac dobije retroaktivno, ali će ga dobijati za buduća javna emitovanja. On nije bio raspoložen za razgovor na ovu temu, ali saznajemo da neće pokretati tužbu.

Više čitajte na blic.rs.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP