Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ZA ŽIVOTNO DELO

Mikiju Manojloviću
uručen Dobričin prsten

Autor: A. O. | 16.02.2013 - 23:56:00h | Komentara: 0

Nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2012. godini "Dobričin prsten" uručena Predragu Mikiju Manojloviću na svečanosti u JDP-u. Manojlović je 28. laureat ovog visokog staleškog i esnafskog priznanja.

Miki Manojlović

Miki Manojlović | Foto: Beta

Glumcu Predragu Mikiju Manojloviću večeras je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu uručena nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo "Dobričin prsten" za 2012. godinu, prenosi RTS.

Manojlović je postao 28. laureat tog visokog staleškog i esnafskog priznanja. Nagradu mu je uručila glumica Jelisaveta Seka Sablić. U konkurenciji za nagradu bili su i glumci Radmila Andrić, Sonja Jauković, Milena Dravić, Milan Gutović, Mirko Babić, Vlastimir Velisavljević, Đorđe Jelisić, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, Marko Nikolić, Nikola Simić, Ljiljana Stjepanović, Đurđija Cvijetić i Renata Ulmanski. Manojlović je rođen 5. aprila 1950. godine u glumačkoj porodici. Diplomirao je 1972. godine na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a do 1993. godine bio je član beogradskog Narodnog pozorišta.

Manojlović dobio ''Dobričin prsten''!

Manojlović dobio ''Dobričin prsten''! | Foto: FoNet

Za pozorišna ostvarenja Manojloviću je dodeljena Oktobarska nagrada grada Beograda, priznanje festivala MESS u Sarajevu, Sterijina nagrada u Novom Sadu i druge. Posle prve uloge u televizijskom serijalu "Otpisani" 1974. godine, glumio je u seriji "Grlom u jagode" (1976), a pored ostalih i u filmovima "Nešto između", "Tito i ja", "Rane", "Otac na službenom putu", "Mi nismo anđeli", "Tuđa Amerika", "Klopka", "Andergraund".

Od 1995. godine Manojlović počinje da snima i u inostranstvu, uglavnom u Francuskoj i Italiji, a jedno od najpoznatijih ostvarenja u kome je glumio je italijanski film "Mesar".
Pre nekoliko godina pokrenuo je "Radionicu integracije" udruženje koje se bavi uključivanjem osoba sa invaliditetom u normalan život i svakodnevicu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP