Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

VELIKI HUMANITARAC

Milan Popović dao 90.000 evra porodilištu u Novom Pazaru!

Autor: Tanjug | 18.03.2015 - 12:30:00h | Komentara: 4

Srpski biznismen Milan Popović, u saradnji sa Fondom B92, donirao je 90.000 evra porodilištu u Novom Pazaru.

Milan Popović

Milan Popović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Da je u najtežim trenucima solidarnost reakcija na istinsku tragediju, govori i to da se Fondu B92 javio dugogodišnji saborac i donator, Milan Popović, sa željom da donira 90.000 evra porodilištu u okviru Opšte bolnice u Novom Pazaru, kako bi ova ustanova dobila neophodnu opremu koju, sticajem okolnosti, nije imala na raspolaganju prilikom tragičnog niza događaja u kojem je sedam osoba izgubilo život.
Jasno je da vreme ne može da se vrati unazad, kao ni da se ono što se dogodilo promeni, ali možemo da učinimo sve da predupredimo da se slične nesreće dešavaju u budućnosti.
U toku je naručivanje medicinske opreme koja nedostaje i isporuka po hitnom postupku za Opštu bolnicu u Novom Pazaru. Od opreme koja nedostaje, donacija se sastoji od sledećih aparata: ručni transportni inkubatori, porođajni stolovi, pulsni oksimetri, CTG aparati, sterilizatori autoklavi, operacione i lampe za preglede, kao i monitori sa EKG-om i setovi za reanimaciju.
- U akciji Bitka za porodilišta ovo je dvadeseto porodilište koje će biti u potpunosti opremljeno svom neophodnom opremom za porodilište i neonatologiju - rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.
Matić je pozvao donatore da se jave Fondu B92 kako bi se što pre opremila sva porodilišta u Srbiji, kako bi se na taj način uticalo na smanjenje smrtnosti beba, ali i ohrabrili roditelji da će se njihove bebe rađati u uslovima koji garantuju maksimalnu bezbednost i najbolju moguću negu i za bebe i za mame.
Poslednji komentari
  • mabravo Vreme: 18.03.2015 13:51h

    Milane izvini nekih dan te napljuva zbog SEVERINE zbog onoga da si je smuvao zbog opklade :) MA BRAVO SVAKA TI CAST NAJACI SI MALO KO BI SE ODVOJO OD TOLIKO NOVCA JOS JEDNOM BRAVO!!!

  • bojana Vreme: 18.03.2015 14:11h

    Bravo Milane!

  • Branko Vreme: 18.03.2015 23:32h

    Koliko je Milan dao i pomogao ljudi i ustanova, bolnica, škola, vrtića.... To se više ne da ni sabrati. Veliki čovek! I zaista, ne zaslužuje da ga se razvlači po novinama u negativnom kontekstu. Da su svi naši tajkuni i biznismeni ko on, ovde bi sve cvetalo.

  • teodor Vreme: 19.03.2015 03:03h

    Sjajan gospodin i veoma human , za razliku od nekih nasih tajkuna koji nisu shvatili da je sve prolazno osim ovakvih dela. Nekad je zaduzbinarstvo bilo sinonim za srpske dzetset a danas koliko godina provode u zatvoru zbog nedela. Zato ovaj mladi covek zasluzuje sve komplimente.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP