Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

MNOGE JAVNE LIČNOSTI ZANEMARILE SU SVOJU KRŠTENICU ZARAD KARIJERE

Ministar promenio ime jer su ga zezali u školi!

Autor: Dragana Tripić | 22.09.2013 - 23:05:00h | Komentara: 1

Zbog svog imena Franjo imao sam problema u školi: zadirkivali su me, bilo je i fizičkih okršaja, zbog čega sam ga i promenio, priča Vanja Udovičić.

Slošilo mu  se u Bitolju:  Dado Topić

Nije više Adolf: Dado Topić | Foto: Zoran Ilić

U interesu karijere i u želji da ih publika brzo i lako zapamti, mnoge javne ličnosti zamenile su svoja prava imena i nadenule sebi nova umetička. Najupečatljiviji primer sa prostora eks-Jugoslavije svakako je legenda domaćeg roka Dado Topić, koji se u javnosti nikada nije pojavljivao pod svojim pravim imenom - Adolf, ne želeći da ga bilo ko poistovećuje sa čuvenim nemačkim diktatorom. Inače, Dado je ime Adolf dobio je po porodičnom prijatelju i krštenom kumu Jevrejinu Adolfu Konigu.
- Moj otac nije bio u partiji, a meni nije bilo lako odrastati s imenom Adolf. Svi su me pitali što mi je tata radio tokom rata - rekao je Dado pre nekoliko godina u jednom intervjuu.

Vanja Udovičić

Tukao se zbog imena Franjo: Vanja Udovičić

Možda slične motive za promenu svog imena u javnosti imao je i proslavljeni srpski vaterpolista i novopečeni ministar sporta Vanja Udovičić, kome je u matičnoj knjizi rođenih upisano ime Franjo:
- Zbog svog imena imao sam problema u školi. Zadirkivali su me, bilo je i fizičkih okršaja, posle čega su moji roditelji odlučili da me zaštite od svega. Tako sam na prelasku iz osnovne u srednju školu promenio ime - ispričao je svojevremeno Udovičić za hrvatske novine.

Mladi su mi  poklanjali  plišane igračke, pa sam se kući vratila srećna i sa velikim džakom poklona  Lepa Brena

Lepa Brena odavno više nije Fahreta Jahić | Foto: Mitar Mitrović

I ptice na grani znaju da je folk zvezda Fahreta Jahić, još u vreme dok je nastupala sa grupom “Slatki greh”, promenila ime u Lepa Brena, a ovom nadimku lično je kumovao sadašnji direktor “Grand produkcije“ Saša Popović. No, sudeći prema vrtoglavom uspehu i besprekornoj karijeri, Brena nije pogrešila kada je sebi izabrala estradni nadimak.

I izvođač čuvenog evergrina “Odiseja” Leo Martin, to jest Miloš Jović, na predlog tadašnjeg menadžera svojevremeno je promenio ime. Nekrunisana kraljica narodne muzike Lepa Lukić proslavila se pesmom “Od izvora dva putića”, koja je postala veliki hit u celoj eks-Jugoslaviji. Pre nego što je i snimila svoj prvi album, nekadašnja Lepava Musović preko noći je postala poznata po svom pseudonimu, kojem je ostala verna sve do današnjih dana.

Otvorila dušu: Lepa Lukić

Lepava Musović: Lepa Lukić | Foto: Rajko Ristić

Snežana Berić, asistent na “Megatrendu”, mnogo pre nego što je počela da edukuje studente proslavila se solidnom muzičkom karijerom, i to pod imenom Ekstra Nena. Među onima koji su promenili svoja imena zarad karijere ističu se još i braća Hamit i Gazmen Đogaj (Đole i Gagi Đogani), Radojka Adžić (Dara Bubamara), Nenad Janković (Nele Karajlić), Velibor Miljković (Toni Montano), Funta Luga (Izvorinka Milošević), Buba Miranović (Biljana Bosiljčić) i mnogi drugi.

Dara Bubamara

Radojka Adžić: Dara Bubamara

 

Ana Bekuta promenila nedavno ime u ličnoj karti!

Blistala na sceni: Ana Bekuta

| Foto: Dimitrije Goll

Čim je stigla iz Priboja u prestonicu, tadašnja Gordana Nadežda Polić postala je Ana Bekuta. Na nagovor saradnika ime je promenila u kratko i zvučno, a uvek se prepričava među estradom anegdota kako su se pri njenom rođenju kumovi posvađali oko imena, pa su joj roditelji dali čak dva: Gordana i Nadežda, kako bi ispoštovali obe strane.
Poslednji komentari
  • Kalesu Vreme: 23.09.2013 13:50h

    Dve Lepe i dve greške: Lepa Lukić se preziva MuŠović, a ne Musović. Što se tiče Lepe Brene, ona je Brena još od rane mladosti, kada je njenom treneru bilo predugačko njeno ime Fahreta, a Lepa je postala, kada joj je to "prišio" 1982. godine, legendarni radio i tv voditelj Milovan Ilić Monimaks. U "Slatki Greh" (tada još "Lira Šou") je došla 1980. već kao Brena. Sale Popović je samo sve to prihvatio, kao već "zatečenu situaciju". Minimaks bi rekao:"Tek toliko, da se zna!"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP