Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

TREĆI OSNOVNI SUD USVOJIO ZAHTEV ADVOKATA SAŠE MIRKOVIĆA

Mirković pleni Lukasu imovinu!

Autor: D. ĆURUVIJA - A. RADOJEVIĆ | 11.05.2014 - 14:00:00h | Komentara: 12

Treći osnovni sud u Beogradu odobrio je zastupniku menadžera Saše Mirkovića da prinudno naplati 250.000 evra od pevača Aleksandra Vuksanovića (45) - Ace Lukasa, koje je trebalo da vrati u avgustu prošle godine! Sud je ovu odluku doneo pre mesec dana, a sudski izvršitelj treba uskoro da popiše Lukasovu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Vodi računa  o svojima:  Saša Mirković

Pobesneo jer mu nisu vraćene pare, pa je tužio svog nekadašnjeg pulena
za dug: Saša Mirković | Foto: Vesna Lalić

Mirkovićev advokat Miloš Lekić izjavio je juče za “Alo!” da je Aca Lukas izbegavao da vrati novac svom bivšem menadžeru, pa su 29. novembra prošle godine pokrenuli izvršni postupak.

"Pevačje uzajmio 250.000 evra od menadžera, ali mu ih nije vratio do polovine avgusta
prošle godine", Advokat
Saše Mirkovića

- Lukas je od mog klijenta pozajmio 28.511.050 dinara, a o svemu tome su sačinjeni ugovor i menice. Međutim, Lukas nije vratio novac do 15. avgusta prošle godine, iako je u menici naveo da priznaje dug i da će ga vratiti po viđenju. Pošto nije vraćao novac, ja sam ga zvao, ali me on uputio na svog advokata i rekao mi da sa njim o tome razgovaram. Sa njim smo se sastali u nekom restoranu na Dedinju, ali Lukas nije došao uz izgovor da mu nije dobro. Nakon toga, Mirković me ovlastio da dug potražim preko suda - rekao je advokat menadžera za naš list i istakao da je priložio svu potrebnu dokumentaciju sudu.

Rešenje  o izvršenju

*Kliknite za uvećanje

On navodi da je sudija Violeta Ignjatović donela presudu, u predmetu Iv-9275/2013, koja je poznatom folkeru uručena 9. aprila, kao i da je naloženo pevaču da plati sudske troškove od 144.500 dinara.

- Međutim, utvrdio sam da Lukas na svoje ime nema upisanu imovinu, a stan od 200-300 kvadrata na Dedinju nije uknjižen. Saznao sam da je pre tri dana uzeo novac iz dve banke, kao i da su mu blokirani svi računi. Ukoliko ne bude pustio privatnog izvršitelja u stan u kojem živi sa suprugom i decom, on će tražiti asistenciju policije. Ukoliko se nekim drugim putem ne naplati dug, protiv njega ćemo da podnesemo krivičnu prijavu. Lukas još duguje 4.028.269 dinara Mirkovići i zbog toga smo pokrenuli još jedan izvšrni postupak kod sudije Momirke Rašić pod brojem Iv-4/2014 od 9. januara- kaže advokat Lekić.
Mirković nije želeo da daje nikakve komentare.

Aca Lukas na Marakani

Aca Lukas: Ništa ne dugujem! 

Na salvu optužbi, Aca Lukas je odgovrio saopštenjem, koje prenosimo u celini.
“Advokatska pisanja advokata Saše Mirkovića, koje on pokušava da pretvori kao presudu mogu da potvrde o kakvom čoveku se radi i kakav je to hohštapler. Saši Mirkoviću nisam ništa dužan čak, on je meni dužan, klasično me prevario dok smo radili. Od mojih velikih koncerata uzeo je velike pare, radio raznorazne mućke i prevare, a sve je kulminiralo mojim koncertom na “Marakani”, gde sam ja sa mojom firmom ostao u ogromnim dugovima, a on sa svojom inkasirao sve pare od karata i sponzora.

Sve što kaže je laž jer je on pasionirani lažov i psihopata. Istina je da je od trenutka kada sam rešio da prekinem saradnju, to jest da zaustavim krađu mene, on je krenuo u totalni atak na mene, koristeći svoj uticaj u medijima, svoju funkciju i krenuo da maltretira moju porodicu, prijatelje i moje poslovne saradnike. Preko anonomnih poziva preti funkcijom i strankom. Taj reketaš šalje svim diskotekama i lokalima gde nastupam advokatski dopis gde im traži da mu pošalju 15.000 evra. Istina je da sam ovim povodom čak bio kod Aleksandra Vučića i da mi je rekao da sam u pravu i da mi je rekao da će mi pomoći. Od tada mi se niko nije javio. To je valjda zahvalnica za sve mitinge koje sam pevao od srca u kampanji, a i dalje verujem u njih, samo postavljam pitanje: Dokle će ovakvi kvazi političari, hohštapleri da me mešetare po zemlji Srbiji? A ja nisam jedini primer, pitajte Mariju Šerifović i mnoge druge. Molim da mi odgovore, pa ako je tako u ovoj zemlji nema mesta za mene”.

Poslednji komentari
  • brutus Vreme: 11.05.2014 14:33h

    ok, aca dužan ili nije neka kaze sud. a mogao bi taj isti sud da kaže odakle pare menadžeru i važnije da li je platio porez?

  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 11.05.2014 14:45h

    Ово је типичан пример злоупотребе закона, законитости и судова у приватном обрачуну. То је њихова приватна ствар. Како једна страна у извршном поступку сме и може јавно објављивати неправноснажно решење о извршењу. Не бранимо Вуксановић Александра. Бранимо начело законитости, које драстично крши овде присутни Мирковић Саша. Он је утицајан, јер има своју ТВ БЕСТ, председник је Скупштине града Зајечара, народни посланик у Народној скупштини Републике Србије, оснивач Покрета радника и сељака и још свашта. Вуксановића од раније бије лош глас и тешко ће изаћи на крај са овим ликом.

  • nena Vreme: 11.05.2014 16:13h

    Sve postenjacina do postenjacine!

  • Borisav Vreme: 11.05.2014 17:48h

    Bolje od tebe nego od nas-naroda.Mislim kad im je Vucic vec zabranio da pljackaju narod snalazi se ko kako moze.

  • Naprednjak Vreme: 11.05.2014 18:01h

    Ma daj Lukas zasto sad pljujes stranku kad si pevao iz srca i od srca.Verovatno si ocekivao korist.A zasto nisi placao i grace i trenere dok si bio predsedni F.K Timok.Sad se mozes zalis u postu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP