Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OD PETKA NEMA GRANDA

Mitrović izbacuje Popovića s "Pinka"!

Autor: B. Radulović | 27.04.2014 - 20:33:00h | Komentara: 7

Željko Mitrović, vlasnik medijske grupe „Pink“, neće ispoštovati ugovor koji je potpisao sa direktorom „Granda“ Sašom Popovićem i koji traje do septembra 2015. godine, već će u petak skinuti sa programa „Grand šou“, jednu od najgledanijih emisija.

Novi poslovni izazovi: Željko Mitrović

Igra prljavu igru: Željko Mitrović: Željko Mitrović | Foto: Rajko Ristić

Kako „Alo!“ saznaje, Mitrović je ovim činom najgrublje prekršio zakon, a dvojica medijskih magova će se najverovatnije naći na sudu.

Željko je sa nekoliko najbližih saradnika odlučio da novu emisiju „Bravo šou“ emituje u petak, u terminu od 21 čas, koji je već godinama predviđen za „Grand šou“, tako da time želi da u već razrađen termin stavi svoj novi projekat.

Saša Popović

Saša Popović: "Saša zna da ima svoju publiku, koja će njegove emisije gledati gde god da se emituju"


Nesuglasice traju nekoliko meseci


Inače, Saša i Željko su pre nekoliko meseci odlučili da prekinu saradnju dugu 15 godina, kada je „Grand“ prodao 51 odsto svojih akcija. Njihov tadašnji dogovor je glasio da sve ide uobičajenim tokom do nove programske šeme, na jesen 2015. godine, kada ujedno prestaje da važi njihov ugovor, ali je Mitrović očigledno odlučio da „zabode nož u leđa“ Popoviću.

- Mitrović je tek pre nekoliko dana pozvao Sašu i obavestio ga da će njegovu emisiju da povuče iz programske šeme, što je Popovića šokiralo jer je prema Željku uvek bio korektan. Saša mu je mirno objasnio da među njima postoji ugovor koji zakonski nijedna strana ne može da prekine pre nego što se navrši pet godina, ali Mitrović to nije hteo da sasluša. Njemu je povređena sujeta kada je Saša pokrenuo svoju „Grand narodnu televiziju“, pa pretpostavljamo da sad vraća milo za drago. Iako su mu advokati savetovali da to ne radi jer će Saša na sudu dobiti veliku sumu kao odštetu, Mitrović nije želeo da sluša, već je doneo odluku na sopstvenu odgovornost. Njemu je trenutno jedini cilj da svoju emisiju postavi u već razrađen i gledan termin kojem je poslednjih godina „Grand“ povećao šer i stvorio naviku gledalaca da u to vreme budu na toj frekvenciji - priča za naš list dobro obavešteni izvor.

Ovim povodom pozvali smo Sašu Popovića, ali on nije bio dostupan za komentar, kao ni Željko Mitrović. Od obaveštenog izvora saznali smo da će se zbog novonastale sitaucije „Grand šou“ emitovati u prvo vreme na „Grand kanalu“, a kasnije na jednoj od nacionalnih frekvencija.

- Saša zna da ima svoju publiku, koja će njegove emisije gledati gde god da se emituju, ali je iznenađen nepoštovanjem koje je Mitrović iskazao prema njemu nakon 15 godina saradnje. Naročito zbog toga što je shvatio da je to bio Željkov plan otkako je počeo da stvara svoje emisije, a odluku mu je saopštio tek pre nekoliko dana. Međutim, Popoviću su neke nacionalne televizije iznosile primamljive ponude da svoje emisije prebaci u njihov program, tako da sada razmišlja i o tome na koju televiziju će otići - ističe naš izvor, koji tvrdi da je nesporazum trenutno samo u vezi sa ove emisije i ne zna se šta će biti sa „Grand paradom“, „Zvezdama Granda“ i emisijom „Narod pita“.

Mitrović: Ko raskine ugovor, plaća penale!

U nedavnom intervjuu, Željko Mitrović je priznao da je ugovor između njega i Saše Popovića rigorozan i da će onaj koji jednostrano raskine ugovor ovom drugom platiti velike penale.


- Tačno je da postoje neke odredbe u ugovoru koje su takve. Ali, to ne bi trebalo da predstavlja bilo kakav problem između nas i „Granda“. Svako se vodi svojim interesima i u slučaju da njihovi interesi budu takvi da žele da započnu život na nekoj drugoj televiziji, mi ćemo im poželeti srećan put - rekao je tada Mitrović, a usledile su reči hvale za Popovića:


- On je neko ko, čini mi se, vrlo dobro procenjuje sadašnje i buduće trendove i ko ima veliko iskustvo. Na kraju krajeva, mi smo zajedno 14 godina i u tom smislu je stepen lojalnosti kod njega mnogo izraženiji nego kod ostalih nosilaca „Grand produkcije“ - rekao je Mitrović.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 28.04.2014 02:23h

    mislim da se malo shale

  • milan Vreme: 28.04.2014 07:50h

    Ja bih ukinuo ceo Pink.

  • ljilja Vreme: 28.04.2014 09:45h

    Stvarno ga preterujete, malo malo pa isterao Zeljko Sasu.To citamo godinama unazad.

  • ana Vreme: 28.04.2014 09:53h

    Neka zadrži na Pinku Zvezde granda!

  • Djina Vreme: 28.04.2014 10:10h

    Poštovani, ako postoji ugovor o radu koji su zasnovali poslodavac i korisnik usluga istih onda treba obratiti pažnju na članove kojima se reguliše trajanje ugovora o radu na odredjeno vreme, novčani iznos osnovne zarade i elemente za utvrđivanje radnog učinka, naknade zarade, uvećane zarade , rokove za isplatu zarade i drugih primanja na koja korisnik ma pravo. Zakon o radu nije jedini kojim se regulišu prava i obaveze korsnika, već postoje ugovori o delu, o privremenim i povremenim poslovima te stoga treba znati kakav je ugovor sklopljen. Utvrdjivanjem činjenica se donosi sudska odluka , do tada su sve nagadjanja u svrhe medijske pažnje. Pozdrav.............. Dj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP